Берлин обмисля да закупи система за противоракетна отбрана от Израел

...
Берлин обмисля да закупи система за противоракетна отбрана от Израел
Коментари Харесай

Германия иска да купи израелски или американски ПВО

Берлин обмисля да закупи система за противоракетна защита от Израел или Съединени американски щати , с цел да се отбрани от закани, в това число съветски ракети " Искандер " в Калининград , заяви немският седмичник Welt am Sonntag, представен от " Ройтерс ".

Ракетите " Искандер " могат да доближат до съвсем цяла Западна Европа, която няма подобен противоракетен щит , който да пази от тази опасност, сподели пред Welt am Sonntag началникът на защитата на Германия Еберхард Цорн в изявление.
 Германия ускорява армията си с конституционна смяна
Германия ускорява армията си с конституционна смяна

Ламбрехт: Дължим го и на съдружници в Европейски Съюз и НАТО, Путин унищожи европейския кротичък ред

" Израелците и американците имат такива системи . Коя от тях избираме? Ще успеем ли да създадем цялостна система (ракетна отбрана) в НАТО? Това са въпросите, на които би трябвало да отговорим в този момент ", сподели Цорн.

Той не посочи имената на системите, само че най-вероятно имаше поради Arrow 3 , издигната от Israel Aerospace Industries (IAI) и американската система THAAD , създадена от Lockheed Martin.

Русия съобщи през 2018 година, че е разположила ракети " Искандер " в своя Калининградски ексклав, част от Русия , вклинена сред Полша и Литва. Мобилна балистична ракетна система, " Искандер " размени руската ракета " Скъд " и нейните две ръководени ракети могат да носят както стандартни, по този начин и нуклеарни бойни глави .
 Русия дрънка оръжие в анклава Калининград
Русия дрънка оръжие в анклава Калининград

Напрежението се усилва

В знаменателна тирада дни след нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари немският канцлер Олаф Шолц сподели, че Берлин ще усили разноските си за защита до повече от 2% от Брутният вътрешен продукт, като инжектира 100 милиарда евро в армията. Цорн принадлежи към група високопоставени чиновници, които се съветват с Шолц по какъв начин да похарчат тези пари.

" Засега единствено едно нещо е ясно: ние нямаме нито време, нито пари да разработим сами тези системи (протиракетна отбрана), тъй като се знае, че ракетната опасност към този момент съществува ", сподели Цорн. Позовавайки се на неналичието в Германия на противоракетна защита с дребен обхват, която може да се употребява за отбрана на войски в придвижване или под опасност, до момента в който са ситуирани, той сподели, че Берлин е почнал да преглежда закупуването на такива системи и в този момент би трябвало да вземе решение.

Освен това Бундесверът ще би трябвало да влага 20 милиарда евро до 2032 година, с цел да попълни складовете си с муниции , добави Цорн.
 В Русия плашат с война при обсада на Калининград
В Русия плашат с война при обсада на Калининград

Джабаров: При опасност за нашата сигурност със загуба на територия ще предприемем крайни мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР