Берлин и Варшава продължават да са на различно мнение по

...
Берлин и Варшава продължават да са на различно мнение по
Коментари Харесай

Меркел: „Северен поток 2“ не е заплаха за енергийната диверсификация

Берлин и Варшава не престават да са на друго мнение във връзка с планувания газопровод „ Северен поток 2 “ сред Русия и Германия, съобщи „ Ройтерс “

Това стана ясно на среща в Берлин сред немският канцлер Ангела Меркел и полския министър председател Матеуш Моравецки, на която Меркел съобщи, че „ Северен поток 2 “ не съставлява опасност за диверсификацията на енергийните доставки на континента.

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки от своя страна към този момент прикани САЩ да наложат наказания против планувания газопровод, след като  американският  държавен секретар Рекс Тилърсън съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати преглежда плана като опасност за енергийната сигурност на Европа.

„ Имахме разнообразни възгледи по тематиката за газопровода „ Северен поток. Смятаме, че това е стопански план. Освен това, ние поддържаме енергийната диверсификация. Също по този начин желаеме през Украйна да продължи да минава директен газ, само че имаме вяра, че „ Северен поток “ не съставлява опасност за диверсификацията. “, сподели Меркел пред публицисти след срещата. “

Моравецки сподели, че не е склонен и че не вижда по какъв начин „ Северен поток “ ще диверсифицира доставките.

„ Този газ идва от същия източник, само че минава по различен маршрут. Ние акцентирахме върху рисковете, свързани с откъсването на Украйна от директната система “, сподели полският министър председател, като добави, че мненията на Меркел за гарантиране на директните такси в Украйна са доста значими.

Освен Полша, терзания показаха и скандинавските страни, защото тръбопроводът ще минава покрай крайбрежията им под Балтийско море.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР