Берлин готви допълнителен пакет за военна подкрепа на стойност 1,13

...
Берлин готви допълнителен пакет за военна подкрепа на стойност 1,13
Коментари Харесай

Германия отпуска пакет за военна подкрепа на стойност 1,13 милиарда евро за Украйна

Берлин готви спомагателен пакет за военна поддръжка на стойност 1,13 милиарда евро за Украйна. Това е част от съглашение за сигурност, подписано сред Германия и Украйна. Пакетът е фокусиран върху противовъздушната защита и артилерията, заяви немското министерство на защитата, съобщава Reuters.

Германският канцлер Олаф Шолц и украинският президент Володимир Зеленски подписаха съглашението за сигурност на гала в немската столица. Така нареченият Мюнхенски пакет включва разпореждания за 120 000 изстрела артилерийски муниции с диаметър 122 милиметра и спомагателни 100 ракети IRIS-T SLS тази година, както и втора система за противовъздушна защита SkyNext, която би трябвало да бъде доставена през 2025 година

През 2026 година и 2027 година ще бъдат обезпечени още 18 самоходни гаубици от индустриални ресурси, образование, аварийни елементи и муниции.

Гаубицата Panzerhaubitze 2000 е едно от най-мощните артилерийски оръжия в инвентара на немската войска. Може да поразява цели на разстояние от 30 километра със общоприети муниции и на разстояние до 100 километра с по-модерни типове муниции.

" Споразумението ни за сигурност с Украйна е историческо. За първи път в своята история Федерална република Германия работи като държава-гарант ". Това разяснява министърът на защитата Борис Писториус в изказване на министерството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР