Берлин, Германия – Непосредствено след атаките на Хамас срещу Израел

...
Берлин, Германия – Непосредствено след атаките на Хамас срещу Израел
Коментари Харесай

„Пълна цензура“: палестинската диаспора в Германия се бори срещу репресиите

Берлин, Германия – Непосредствено след офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври палестинско знаме беше изрисувано върху монумент покрай Sonnenallee, известна като арабската улица на Берлин, в югозападния квартал Neukoelln. Властите рисуваха върху знамето същата вечер.

За разлика от тях Бранденбургската врата на града беше осветена на идващия ден в синьо-белите цветове на израелското знаме.

Продължавайте да четете

лист от 4 itemsАрабският свят приказва за убийството на фамилията на журналиста от Al Jazeera Над 10 000 палестински пандизчии държани в израелски затвори „ Всички изчезнаха “: Семейството на репортера от Al Jazeera в Газа скърби за убитите родственици Намиране на дребни моменти на наслада за Палестински деца в болница al-Shifa завършек на списъка

Разнородните образни образци започнаха да показват разломите, съществуващи в Германия по време на последната ескалация на насилието в Близкия изток. Бойци на Хамас убиха повече от 1400 души в Израел. Оттогава безмилостната бомбардировка на Израел в линията Газа умъртви повече от 7000 палестинци и съпостави с земята цели квартали.

Канцлерът Олаф Шолц се ангажира с поддръжката на Германия за Израел и даде обещание да забрани всички действия на Хамас в страната и да се насочи към обвинени симпатизанти на Хамас.

Самидун, известна като Мрежата за взаимност на палестинските пандизчии, беше неразрешена малко откакто групата разгласява фотоси онлайн на хора, за които се твърди, че честват офанзивите на Хамас.

Про-палестинските митинги в доста елементи на страната, както и палестинските флагове, про-палестинските речи и палестински кефие са неразрешени, като учебните заведения в Берлин получиха публично позволение за това.

Съобщава се за полицейско принуждение против протестиращи в огромни немски градове като Франкфурт, Мюнхен и Берлин, където полицията за битка с безредиците беше ситуирана дни поред на Sonnenale, до момента в който гневът против израелските бомбардировки на Газа се изля по улиците.

Берлин е дом на една от най-големите общности на палестинска диаспора в Европа, която се прави оценка на 300 000.

Междувременно културни институции оповестиха за напън за анулация на събития с присъединяване на групи, сериозни към израелската страна, до момента в който Франкфуртският панаир на книгата отсрочи събитие в чест на палестинската писателка Адания Шибли за нейната книга A Minor Detail.

Властите споделят, че се подхващат ограничения за отбрана против публични вълнения и антисемитизъм. Говорител на Министерството на вътрешните работи сподели пред Al Jazeera, че до момента в който в Германия свободата на мнение и свободата на събранията са позволени, има ясни граници.

„ Всички принадлежности на закона за събранията би трябвало да бъдат употребявани за попречване на демонстрации на взаимност с терора на Хамас допустимо най-рано “, сподели представителят.

И въпреки всичко пропалестинските поддръжници споделят, че тази позиция е довела до репресии и криминализиране на палестинците, както и до офанзива против правата на цели общности и хора в Германия, които желаят да приказват намерено против офанзивите на Израел.

„ Никой не очакваше митингът ни предходната седмица да бъде анулиран, защото ги организираме спокойно с полицейско съдействие от години “, сподели Амир Али, палестинец, който взе участие в организирането на митинги в Мюнхен, пред Ал Джазира. „ Дори ми беше неразрешено да се разхождам в града за 24 часа, тъй като бях с куфия. Има репресии против всички пропалестински гласове в цяла Германия и съгласно мен те не желаят никой да приказва за закононарушенията против човечеството, осъществени от израелската страна. “

Маджед Абусалама е палестински политически деятел със седалище в Берлин с Palestine Speaks, група за правата на палестинците, която е дейна в цяла Германия. Абусалама споделя в обществените медии загубите на фамилията и приятелите си в Газа. Той сподели, че палестинците са подложени на расово профилиране и им е възпрепятствано намерено да скърбят.

„ В нашите демонстрации се сблъскахме с полицейско расово профилиране и насочване, арести и задържане на мъже, които не са бели и изглеждащи палестинци. Това приказва доста за расистката инфраструктура, част от която е немската полиция. “

Staatsraeson в Германия

Макар че последните ограничения са изключително строги, палестинските поддръжници се сблъскаха с ограничавания даже преди 7 октомври. Тази година управляващите в Берлин не разрешиха демонстрациите за отбелязване на 75 години от Накба или „ злополуката “, когато множеството палестинци бяха изгонени от домовете си преди и след оповестяването на страната Израел.

Са’ед Атшан, доцент по проучвания на мира и споровете и антропология в Swarthmore College в Пенсилвания, сподели, че има редица аргументи, заради които Германия сега удвоява тази позиция.

„ Част от това е главен расизъм, при който има подчиненост на човечеството, при която палестинският живот не се възприема като еднакъв “, сподели Атшан.

„ Съществува и среда на безпокойствие, боязън и ксенофобия към бежанците от Близкия изток, които са мощно стигматизирани в немския пейзаж “, добави той.

Германско-израелският историк на изкуството и археолог Катарина Галор, която с Атшан е съавтор на „ Моралният триъгълник “, книга от 2020 година, която изследва асиметричните връзки сред израелци, палестинци и германци в Берлин, сподели, че нищо от това не е ново.

„ Това е доста в сходство с отношението на Германия от 70-те години на предишния век, която стои с Израел политически в Близкия изток и дава поддръжка на неговата войска “, сподели Галор, професор в университета Браун, също в Съединените щати. „ Сигурността и съществуването на Израел е „ Staatsraeson “ на Германия или „ разсъдъкът на страната “.

Това имаше последици за палестинската общественост в Германия и нейните симпатизанти.

„ Това значи цялостна цензура на палестинските гласове. В Берлин има огромна палестинска общественост, която схваща историята и подтекста на насилието, която не може да приказва, тъй като има освен обществени последствия. Това може да има последици за техния живот и оцеляване, в това число загуба на работа “, добави тя.

Коментатори споделят, че актуалната позиция също е в сходство с десетилетния ангажимент на Германия да изкупи Холокоста. Галор сподели, че до момента в който тези старания са били оценени от евреи като нея, които са изгубили фамилията си в нацистките концентрационни лагери, в немското общество е имало малко внимание към Холокоста по отношение на Накба.

„ Едно от шокиращите открития, които открихме, беше, че даже измежду образованите германци не е имало познания или учебно обучение за Накба и по какъв начин тези две събития са свързани “, сподели тя. „ Германците в по-голямата си част са толкоз загрижени да поемат отговорност за Холокоста, че протичащото се в Близкия изток ги визира и визира единствено в случай че се отнася до благосъстоянието на еврейските жители. “

Това, което също липсва, сподели Атшан, е признаването, че Германия поддържа държание, което припомня това, от което страната се е пробвала да премине.

„ За страдание, до момента в който мнозина считат, че са минали през ултранационализма, насилието и расизма на нацисткия режим, в този момент те са се сложили в позиция, в която възпроизвеждат тези модели във връзка с израелската страна, “ Атшан сподели.

„ Така че е необикновено иронично. И Германия да каже, че тази полемика не е позволена, това е надълбоко антидемократично. “

Протестите ще продължат

Въпреки възбраните за митинги хиляди хора излязоха по улиците в цяла Германия – от Берлин до Франкфурт и Кьолн – в символ на взаимност с Палестина предишния уикенд и са планувани още митинги.

И натискът върху немските управляващи се ускорява да прекратят настоящите репресии. Миналата седмица 100 еврейски художници, писатели и учени, основани в Германия, подписаха отворено писмо, призоваващо за мир и независимост на изложение.

Али споделя, че в Мюнхен изследват законни пътища за анулация на възбраните. „ Германските и западните държавни управления би трябвало да трансформират отношението си, тъй като методът, по който са работили в символ на взаимност с Израел, не трансформира нищо. Окупацията би трябвало да спре, апартейдът би трябвало да спре и на палестинците би трябвало да бъдат предоставени цялостни равни права, с цел да постави завършек на това. ”

Абусалама добави: „ Палестинците не са се предали в продължение на 75 години и едно ново потомство няма да не помни, нито ще елементарни на Израел за техните закононарушения, нито на Германия за тяхното съучастничество. “

Изключително значимо е, сподели той, на палестинците да бъде „ разрешено да приказват за палестинската битка посредством палестинския роман “.

„ Бих желал Германия да застане от вярната страна на историята и да осъди закононарушенията против човечеството и апартейда “, сподели Абусалама. „ Защото съгласно мен те провалиха историята, провалиха палестинците и активизираха възприятието си за виновност, с цел да накарат палестинците да млъкнат и да ги тероризират в всекидневието им. “

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР