Берлин е застрашен от ограничаване на медицинските грижи поради рязкото

...
Берлин е застрашен от ограничаване на медицинските грижи поради рязкото
Коментари Харесай

Лекарските кабинети в Берлин ще работят по-рядко заради енергийната криза


Берлин е заплашен от ограничение на медицинските грижи заради внезапното увеличение на разноските за сила , което ще засегне най-много тежко и хронично болните.

Според репортаж на ежедневника B.Z., медицинските практики в региона на радиологията, нуклеарната медицина, лъчетерапията и диализните центрове са изключително наранени от възходящите разноски за сила. В отговор на това те изследват дали могат от ноември да понижат времето за работа на апаратите си.

Оборудването за ядрено-магнитен резонанс (ЯМР), компютърна томография (КТ), рентгена и ултразвука би могло да се включва по-често в режим на подготвеност и да се понижава времето за съвещания, с цел да се спестят разноските за електрическа енергия.

" Няма подозрение, че мярката е фрапантна , само че хората, които дефинират политиката, не оставиха на практикуващите лекари различен избор ", се споделя в изказване на Асоциацията на лекарите по наложително здравно обезпечаване (Kassenartzliche Vereinigung), от четвъртък.

Специалист сподели пред B.Z., че сътрудниците му ще би трябвало да заплащат шест пъти повече за сила . " Нямаме друга опция за понижаване на разноските с изключение на затварянето ", добави той.

Поради това KV желае за лекарите същото обезщетение от страната, което би трябвало да се изплаща и на лечебните заведения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР