Берлин е европейски център на модата, техното, хипстърите, веганите, бързо

...
Берлин е европейски център на модата, техното, хипстърите, веганите, бързо
Коментари Харесай

Искрен Тончев - Искрата: Берлин е европейски център на модата, техното и нискобюджетния туризъм

Берлин е европейски център на модата, техното, хипстърите, веганите, бързо растящите наеми и нискобюджетния туризъм. Това разяснява в предаването " Куфарът на фокус " на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова музикалният продуцент и реализатор Искрен Тончев-Искрата.

В средата на предишния век градът става привлекателен фешън център, защото концентрира на територията си доста известни дизайнери. " В Берлин за първи път видях толкоз разчупени комбинации в модата, само че пък хората, които ги носеха, толкоз решително се движиха в пространството, че ми направиха извънредно усещане. Тогава за мен мъжкото облекло беше тениска и дънки. Всичко това ми повлия и като видове кройки и съчетания и към този момент аз след това си доразвих личен жанр ", показа още той.

За първи път попада в града поради присъединяване му в Световното състезание по бийтбокс през 2012 година, и Берлин го пленява със своята артистичност, цветност и многообразие. " Беше извънредно занимателно да си разменяш музикални техники с хора, с които не се разбирахме и не приказваме общ език ".

Нощният живот и нудизмът са пословични. " За да усетя града нормално се разхождам самичък, на свободен принцип. Разхождах се, упражнявах си по парковете, сядах, хапвах си брънч, кафета си пих денем. Вечерта с доста цветна, екстравагантна компания ходихме по клубове и заведения за хранене. Има клубове в Берлин, които са известни с това, че в случай че си облечен обикновено, просто не те пускат – би трябвало да си доста разкрепостен и разголен. Трябва да си чалнат ", акцентира актьора.

Берлинското техно е включено в листата на ЮНЕСКО за нематериалното културно завещание. " Техното е поджанр на електронната музика и в него има за всекиго по нещо, защото електронната музика е учредена на африканските прави ритми и всеки човек харесва този темп. Просто би трябвало да се послуша такава музика, с цел да се свикне ", изясни Искрен Тончев, като означи, че има и доста здрав немски рок и метъл.

Храната на мултикултурния Берлин е извънредно разнообразна. " Нещо, което доста ми хареса е веган чийзкейк от лайм и кокос, и беше доста забавен. Имаше лаймово-авокадо-кокосов усет с ядки ", описа още музиканта.

Изключително впечатляващ е Мемориала на жертвите от Холокоста в сърцето на Берлин, който съставлява море от разнообразни по величина бетонни блокове, които са изкопани от бункера на Хитлер. " Макар да е знак на толкоз трагични събития, е извънредно впечатляващо да се види онлайн. Когато си сред тези големи каменни блокове си чувстваш и самичък, и дребен, вътре се изгубваш като в лабиринт ".

Ася Александрова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР