БЕРЛИН (АП) — Германия и Турция се споразумяха в четвъртък

...
БЕРЛИН (АП) — Германия и Турция се споразумяха в четвъртък
Коментари Харесай

Германия и Турция се споразумяха да обучават имами, които обслужват германската турска имигрантска общност в Германия

БЕРЛИН (АП) — Германия и Турция се споразумяха в четвъртък последователно да прекратят разполагането на турски държавни имами в Германия и вместо това имами да бъдат подготвени в Германия, с цел да служи на огромната турска имигрантска общественост в страната.

Германските управляващи се стремят от доста години да усилят броя на имамите, образовани в страната, с цел да понижат въздействието на непознати страни върху своите мюсюлмански общности.

Като част от взаимното германско-турско образование самодейност, 100 имами ще бъдат обучавани в Германия годишно от идната година, до момента в който броят на имамите, назначени от Турция, ще бъде последователно понижен със същия брой.

Германският вътрешен министър Нанси Фейзер назова съглашението „ значим крайъгълен камък за интеграцията и присъединяване на мюсюлманските общности в Германия “.

„ Имаме потребност от проповедници, които приказват нашия език, познават страната ни и отстояват нашите полезности “, сподели Фейзър. „ Искаме имамите да се включат в разговора сред религии...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР