Берлин агитира кралството да остане в ЕСЕврокомисията посочи, че британците

...
Берлин агитира кралството да остане в ЕСЕврокомисията посочи, че британците
Коментари Харесай

ЕК призова Лондон да проведе евровот

Берлин пропагандира кралството да остане в Европейски Съюз


Еврокомисията уточни, че британците би трябвало да изберат свои представители в идващия Европейски парламент при отсрочване на Брекзит след 2 юли, за когато е планувано първото съвещание на институцията в новия й състав, съобщи Ройтерс.

Англия би трябвало да напусне общността на 29 март в среднощ, само че Народното събрание в Лондон отхвърли постигнатото от премиерката Тереза Мей съглашение за развода с Брюксел. Заради това от ден на ден наблюдаващи считат, че Обединеното кралство ще изиска повече време да съгласува позицията си по изискванията за Брекзит. Говорител на Европейска комисия посочи, че Лондон към момента не е желал публично отсрочване, както и че правата на европейски жители да гласоподават би трябвало да бъдат спазени.

“Най-вероятен сюжет е отлагане на напускането ”, съобщи евродепутатът и някогашен мотор на Брекзит Найджъл Фарадж. В петък той разгласи, че ще се кандидатира още веднъж за Екологичен потенциал на вота през май, в случай че отцепването от общността не се състои и Англия взе участие в евроизборите. В края на предходната година той напусна националистическата си партия ЮКИП, само че в този момент увери, че “ще откри партия, която да го издигне за евродепутат ” и към този момент работи по разнообразни благоприятни условия за това.

В. “Таймс ” разгласява отворено писмо на 31 немски политици, звезди и топбизнесмени, които енергично зоват британците да останат в Европейски Съюз. “Ще ни липсва именития ви черен комизъм и ходенето на механа да пием ейл след работа ”, пишат германците, измежду които и лидерката на ръководещия Християндемократичен съюз Анегрет Крамп-Каренбауер.

На собствен ред външният министър Хайко Маас прикани за полемика за предоговаряне на договорката сред Мей и Брюксел, само че призна, че съглашението мъчно може да бъде променено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР