Бергольо изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за неговата

...
Бергольо изплагиатства“ приказката на Марк Твен за слуховете за неговата
Коментари Харесай

Папа Франциск ще служи на Цветница и Великден въпреки болежките

Бергольо „ изплагиатства “ приказката на Марк Твен за слуховете за неговата гибел
Папа Франциск не се предава и се изявява напряко като „ Супермен “! Защото Светият отец загърби острата зараза на бронхитите и сърцетупа, които го вкараха завчера в римската клиника „ Джемели “ и в петък по обяд заповяда на лекуващите го доктори да го изпишат в събота сутринта. Освен това папата разгласи посредством своя представител, че отслужи персонално светите литургии на идните католически „ Цветница “ и „ Великден “. И като че ли с цел да не опонират на наследника на престола на Свети Петър, лекарите заедно оповестиха, че виталните му индикатори към този момент били естествени и след дълбокия сън през миналата нощ той се чувствал доста по-добре. Отколкото примерно в четвъртък вечерта, когато се заприказва интензивно за утежняване на неговото положение.

С решението  си да се завърне на „ сцената “ на Ватикана, на която е наказан от канона да бъде основно настоящо лице до края на дните си, папа Франциск напряко „ изплагиатства “ Марк Твен. И по-точно оная негова фраза, с която великият американски публицист преди повече от век известява в. „ Ню Йорк Джърнъл “, фенове, другари и врагове, че слуховете за неговата гибел, били мощно пресилени. Защото тъкмо такива клюки за Хорхе Бергольо се появиха в четвъртък сутринта и авторитетни италиански всекидневници като „ Кориере каузи сера “, „ Република “ и „ Ла Стампа “ безусловно го отписаха. Ами подчертаха крепко, че папата нямало да го има на площад „ Свети Петър “ нито на „ Цветница “, нито на „ Великден “ щото бил доста зле. Като мощните вестници даже написаха имената на висшите прелати, които ще го заместят на двата огромни празника – кардиналите Леонардо Сандри на първия и Джовани Батиста Ре на втория.

А както пророкуваха в петък следобяд упълномощени към Ватикана кореспонденти, в случай че в събота папа Франциск в действителност се завърне в скромния си апартамент в пансиона „ Санта Марта “ и в неделя отслужи литургията за „ Цветница “ на площад „ Свети Петър “, светът щял да стане очевидец на същинско знамение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР