Бербатов е категоричен, че поредното изключване на 41 клуба от

...
Бербатов е категоричен, че поредното изключване на 41 клуба от
Коментари Харесай

Бербатов обвини БФС в чистка. Спортният министър проверява frognews.bg

Бербатов е безапелационен, че следващото изключване на 41 клуба от БФС е взето с неразбираеми претекстове, които се разминават от обществената позиция на президента Борислав Михайлов и уведомлението, изпратено към самите клубове.

 

Димитър Бербатов се срещна с премиера Денков и спортния министър Димитър Илиев през днешния ден, откакто БФС взе решение по време на Изпълкома от месец май тази година да приключи участието на още 41 клуба. 

 

Според футболиста и екипа зад него президентът на БФС Борислав Михайлов е оповестил пред членовете на Изпълкома, че тези клубове се изключват за неплащане на членски импорт, съществуване на свързани лица и безучастие в шампионати за повече от 1 година. Всъщност обаче пред тези от клубовете, които са били известени документално за изключването, е изтъкната като причина " уронване на престижа на БФС ", след присъединяване им в конгреса, проведен от самия Бербатов на 18 март 2022 година От екипа му настояват, че към този момент общо 136 клуба са с прекъснато участие поради поддръжката си съм опозицията.

 

Според техни данни същата орис грози още към 100 клуба.

 

Други от клубовете пък са научили за изключването си от регистъра на Министерството на младежта и спорта (ММС).

 

“Това е тирания! Ръководството на БФС не ти разрешава правото на глас. Изключват ги скрито, без да имат право на отбрана, схващат го със забавяне. Когато се стигне до конгрес оставаме без хора, които да гласоподават. Крайно време е страната да вземе отношение, изключително когато става въпрос за деца. Над 3000 деца са спрени, с цел да не могат да практикуват това, което обичат, поради желанието на хората, които ръководят сега да запазят обстановката такава, каквато е ", сигнализира Бербатов, представен от в. “Сега ”.

 

Бербатов и екипът му смятат, че цялата галимация цели да принуди клубовете да се пререгистрират, което би ги лишило от право на глас на идващия избирателен конгрес на БФС.

 

Очаква се инспекцията да бъде осъществена допустимо най-скоро, а някогашният член на Изпълкома Петър Величков, който в този момент е измежду сподвижниците на Бербатов, се надява тя да се случи до няколко дни, “за да няма стъкмистика и подправяне на документи ”. 

Ще бъде изискана цялата информация от БФС за изключването на 136 клуба. Министърът също по този начин даде обещание да инициира срещи с всички заинтригувани страни по проблема за търсене на решения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР