Бензиностанции, които са обявили много ниски цени на горивата, не

...
Бензиностанции, които са обявили много ниски цени на горивата, не
Коментари Харесай

Експерт: Между Пловдив и Асеновград бензиностанциите не могат да се изброят

Бензиностанции, които са оповестили доста ниски цени на горивата, не отчитат отстъпката от 25 ст., сподели за " Сега “ Живодар Терзиев - ръководител на Българската петролна и газова асоциация (БПГА). Според него номерът е вероятен само при неполучена касова записка, която би дала опция на клиента да хване измамата. Без да я види, той си заплаща по постоянната цена.

Терзиев разгласи, че в скоро време от асоциацията ще имат диалог по този проблем с Национална агенция за приходите. " Най-разпространена е тази процедура в дребните обитаеми места и най-много по Черноморието. Това е следващото точене на пари от някаква мярка, в тази ситуация е с отстъпката за горивата “, счита Терзиев. По думите му най-често става дума за обекти, които държат ниска цена. Обикновено там " не помнят “ да дадат записка, само че продажбата я регистрират пред Национална агенция за приходите с отстъпката и прибират 25-те стотинки от всеки литър. От това се облагодетелстват или собственикът или касиерката, която доста постоянно му е родственик или близка. " Затова без значение къде се зарежда бензин, би трябвало да се желае касов бон. Сигурно е време Национална агенция за приходите и други държавни органи да ревизират сходни обекти с някой " инцидентен “ покупател “, счита Терзиев.

Симо Симов от същата асоциация счита, че проблем е отчитането от страна на търговците на горивата с отстъпка към Национална агенция за приходите. " Изискват се много интервенции за всяка касова записка, с цел да се стигне до счетоводния резултат и да се изискат парите. Въвеждането по този метод на използването на отстъпката беше извънредно неточно от страна на страната. Натоварен бе бизнесът да прави реклама на властта. Собствениците на обектите, които дават отстъпка, трябваше да влагат в смяната на софтеуера на фискалните устройства “, разясни той.

Според Иван Кашилски, ръководител на Асоциацията на търговците на горива, мярката с отстъпката от 25 ст. на литър е въведена с цел да се насочи повече оборот към най-голямата верига бензиностанции в България.

" Големите вериги си направиха големи комплекси, в този момент инфлацията понижи продажбите и те се чудят какво да вършат. В Гърция, да вземем за пример, по закон бензиностанциите не могат да са толкоз начесто. Когато към този момент има обект на пътя и различен желае да строи, би трябвало да е след избрани километри и от другата страна на шосето, а не от същата. Тук да вземем за пример сред Пловдив и Асеновград бензиностанциите не могат да се изброят. После нямали работа. На други места, като в Северозападна България, пък няма задоволително места, където хората да зареждат колите си “, добива той.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР