Бензинът поскъпва по съвсем обективни причини – повечето рафинерии в

...
Бензинът поскъпва по съвсем обективни причини – повечето рафинерии в
Коментари Харесай

Защо поскъпва бензина? Ето обясненията на експерт и прогнозата за цената в близко бъдеще

Бензинът нараства по напълно справедливи аргументи – множеството рафинерии в района бяха в планови поправки, също и в рафинериите в Европейски Съюз. Това разгласи в предаването на „ Тази заран ” на bTV Светослав Бенчев, специалист от Петролната и газова асоциация.

„ За месец бензинът у нас е поскъпнал с 3 %, или 7- 8 стотинки, само че при дизеловото гориво даже има намаляване към 1%. Ние сме един дребен пазар, който е част от световния – каквото се случи на световния пазар, това се случва и у нас ”, разяснява Бенчев.

За седмица бензин А 95 нараства с 3 стотинки, а за месец с 8. За последните три месеца за литър от май-масовото гориво плащаме приблизително с 26 стотинки повече.

До края на седмицата е допустимо още едно нарастване до 2 стотинки.

„ Това са напълно естествени трендове за сезона, а има пък и едно повишаване на бензиновото гориво, готовия нефтопродукт в борсата в Ротердам и Средиземноморската борса, които са значими за определянето на цените на горивата в страната. И то едно съществено повишаване за към месец в границите на към 8 евроцента за литър. Общо взето и това е изцяло обикновено да се отрази на цените на горивата в страната ”, сподели още специалистът.

Той е безапелационен, че през последните две години няма спекулативно повдигане на цените на горивата преди празници и през лятото, когато хората пътуват повече.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР