Бенямин Нетаняху получи мандат за съставяне на ново правителство от

...
Бенямин Нетаняху получи мандат за съставяне на ново правителство от
Коментари Харесай

Нетаняху получи мандат за съставяне на ново правителство

Бенямин Нетаняху получи мандат за сформиране на ново държавно управление от президента на Израел. Така най-дългогодишният водач на страната, който е на власт от 2009 година насам, се изправя пред задачата да преодолее невиждан политически застой и да притегли задоволително съдружници за ръководеща коалиция, съобщи „ Ройтерс “.

Сега законът дава на Нетаняху 28 дни да образува кабинет, а президентът Реувен Ривлин може да удължи този период с две седмици, преди да избере различен претендент или да помоли Народното събрание да избере подобен.

На 23 март се организираха четвъртите за последните 2 години избори, които не донесоха парламентарно болшинство нито за Нетаняху и неговия десен и набожен блок, нито за съперниците му.

В последните месеци от ръководството си министър-председателят започва всеобща имунизация на жителите, която мнозина дефинираха като предизборна пропаганда. Към днешна дата над 53% от популацията на Израел е получило втора доза от препарат против COVID-19.

От трибуната в съда до новия мандат

Вчера министър председателят бе изправен пред съда по едно от трите си обвинявания за измами и подкупи. В свое послание по малкия екран той упрекна прокурорите, че са пробвали да подкопаят волята на гласоподавателите, както и да го изгонят от властта. „ Ето по какъв начин наподобява един опит за прелом “, сподели Нетаняху, представен от „ Асошиейтид прес “.

По време на правосъдното съвещание очевидец съобщи, че е бил заставен да накара отрицателните истории, свързани с премира, „ да изчезнат “. Според „ Би Би Си “ някогашният основен изпълнителен шеф на новинарското издание Walla, Илан Йешуа, е получил заповед от притежателя Шаул Елович да разгласява наличие, което нападна съперниците на Нетаняху.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР