Беноа Пер разкри, че в момента предпочита да играе извън

...
Беноа Пер разкри, че в момента предпочита да играе извън
Коментари Харесай

Беноа Пер: Предпочитам да играя извън Франция


Беноа Пер разкри, че сега избира да играе отвън Франция поради напрежението и упованията, които съпътстват всеки негов мач в родината му. Трикратният осминафиналист от Големия шлем, който през този сезон се срина до №165 в ранглистата, игра четвъртфинал на Чалънджър шампионата в Рен по-рано през месеца, където ситгна до четвъртфинал. След това Пер се насочи към Португалия, където записа осминафинал в Брага, както и четвъртфинал в Лисабон.

„ В момента да играя вкъщи е малко подла обстановка за мен, защото упованията на хората са огромни. Бях №18 в света, тъй че френските почитатели чакат да победя постоянно, когато излизам на корта. Психически не съм подготвен за тази конюнктура и не мога да покажа най-хубавия си тенис. Точно по тази причина взех решение да избера някое по-тихо място като Португалия, където умерено ще мога да се насладя на играта. Много се веселя, че съм тук. В момента избирам да играя отвън Франция. Когато още веднъж доближи най-хубавото си равнище, може би ще се върна там. В родината ми усещам напрежение даже когато надвивам. Там непрекъснато ме следят и чакат доста от мен. Тъй като нямам доста победи тази година, взех решение да напусна Франция за известно време и пристигнах в Португалия “ – показа роденият в Авиньон тенисист.

„ Много ми харесва средата в Португалия. Първият ми мач тук бе преди 10 години в един клуб наоколо и изгубих от Ханеску. Винаги ми е харесвало да играя тук, изключително в Ещорил, където стигнах до полуфинал. Винаги, когато пристигам в Португалия, се усещам като вкъщи си. Радвам се, че още веднъж надвивам, защото това е доста значимо за увереността ми. Чувствам се по-добре, в сравнение с предходната седмица. В Брага не бях на 100 % както от физическа, по този начин и от психическа позиция, само че в този момент още веднъж играя добре “ – добави някогашната първа ракета на Франция.

На въпроса дали съумява да откри нужната мотивация, с цел да се показва добре в Чалънджър шампионати, Пер отговори „ Не е елементарно да се стимулирам, само че знам за какво съм тук. Не вземам участие в тези шампионати за пари, а тъй като желая още веднъж да спечелвам мачове и да се изкача в ранглистата. Ако усетя, че към този момент не съм на равнище, с цел да играя в шампионати на ATP, ще приключа кариерата си. Сега обаче мисля, че се усещам задоволително добре физически и душевен, с цел да възвърна най-хубавото си равнище и да се целя в завръщане в Топ 30 и даже Топ 20. За тази цел би трябвало да стартира от равнище Чалънджър, с цел да си върна самочувствието. Когато това се случи, още веднъж ще мога да се съревновавам с най-хубавите. Тук съм, с цел да се боря. Знам, че тенисът ми не е като едно време, само че ще направя всичко допустимо да надвивам и да се развличам на корта “.

В умозаключение двукратният осминафиналист от Уимбълдън бе запитан какви са задачите му за идващите месеци. „ След този шампионат мислех да се откажа след първия мач и да приключа сезона си, само че се почувствах добре на корта и взех решение, че ще е хубави да запиша няколко победи. Докато се любувам на тениса, ще не преставам да играя. Сигурен съм, че в случай че съм изцяло стимулиран и съсредоточен върху играта си, следващата година ще се завърна в ATP шампионатите “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР