Беноа Пер е от играчите, които определено не могат да

...
Беноа Пер е от играчите, които определено не могат да
Коментари Харесай

Пер: Спрях да пия и да купонясвам; искам да играя отново най-добрия си тенис

Беноа Пер е от играчите, които несъмнено не могат да те оставят апатичен. Французинът има неоспорим гений, само че в никакъв случай не е бил задоволително предан на спорта, а този сезон е евентуално най-голямото отчаяние за него в миналото до момента. Пер записа едвам две победи в ATP Тура до края на месец април, непрестанно обясняваше какъв брой доста ненавижда специалността си и постоянно беше забелязван в неособено трезво положение не разнообразни екзотични местоположения. Всички тези условия доведоха до разумно проваляне от негова страна и той заема 177-та позиция в ранглистата към ден сегашен. Изглежда обаче Беноа най-накрая е решил да постави завършек на този метод на живот и изрази упоритости да нападна противоположна поява в топ 20, откакто през последните седмици се приготвяше интензивно в академията на Рафаел Надал:

" Мина дълго време, откогато не бях изпитвал спортния огън да гори вътре в мен. В последните две години не съм се чувствал толкоз добре на тенис корта. Знам, че занапред би трябвало да усъвършенствам моето самочувствие и показване на корта, единствено че сега в действителност имам вяра, че мога да се завърна на най-високото си равнище.

Бях на път да погубя своята тенис кариера и несъмнено ще би трябвало да трансформира доста неща и да запиша значително победи, с цел да възстановя пропуснатото през въпросния интервал. Преди пътувах по шампионатите с единствената цел да прибера парите от наградния фонд, но в този момент събитията са други и всеки мач е стъпка към едно ново начало. Провеждам съществени физически тренировки, като се подложих на тежки тествания и краката ми още веднъж действат на оптимални обороти. Вярвам, че в този момент е точният миг за всичко това.

Истината е, че преди също съм се опитвал да се завърна в елита, само че не имах вяра същински в тази цел. Спортът се беше трансформирал в досадно обвързване, което напряко преминаваше в мъчения за мен. Знам, че на хората им е мъчно да ме схванат, защото точно тенисът ми е дал толкоз доста привилегии, единствено че тъкмо по този начин се усещах. Твърдо решен съм да подобавам по-професионално и да се концентрирам върху значимите неща.

Спрях да пия алкохол и да вървя по купони. Искам да играя отново най-хубавия си тенис и в действителност ми е тежко, че това не е допустимо да се случи в скоро време. Френската аудитория постоянно е имала огромни упования към мен и това ми е тежало, въпреки че този път считам, че няма да ги отчайвам " - приключва оптимистично своята изповед някогашния номер 18 в света.

Източник: Essentiallysports

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР