Бенгалските тигри, индийските леопарди и европейските рисове са новата атракция

...
Бенгалските тигри, индийските леопарди и европейските рисове са новата атракция
Коментари Харесай

Новите обитатели на зоопарк Варна се превърнаха в хит сред посетителите

Бенгалските тигри, индийските леопарди и европейските рисове са новата атракция във Варненския зоопарк, която притегля като магнит хиляди посетитли, показа на среща през днешния ден шефът на зоопарка Иванка Стоянова, съобщи кореспондент на Varna24.bg

Днес експертите в зоокъта споделиха какви грижи се поставят за красивите и хищни огромни котки, от къде идват те, какъв брой ще останат, с какво се хранят и какви са навиците им. 

За следващ път от екипа на зоопарк Варна се оплакаха от недобросъвестни жители, които нарушават освен спокойствието на животните, само че и метода им на хранене, като им хвърлят гризки, солети, чипс, с което съществено заплашват тяхното здраве. 

Посетители блъскали с пръчки по клетките на животните, с цел да ги карат да се раздвижат и ги забавляват.

" Това не е цирк, това е място за обучение и обогатяване на културата ни за природата и нейните жители. Трябва да почитаме жителите на зоопарка, както и грижите на експертите, които поставят доста старания, с цел да се усещат те здравословно и прочувствено добре. Всеки, който желае да се погрижи за някой от нашите питомци, може да осинови животно, като по този метод показа нашите грижи за него ", разяснява още шефа на зоопарка. 

" Това, което е по-специално за тигрите е, че те се нуждаят от езеро, тъй като това са едни от дребното котки, които обичат да плуват. Ние разполагаме с положително местообитание, те имат натурален терен по земята си “, добави още ветеринарният доктор на зоокъта доктор Михаил Василев.

За леопардите, единият от които е черен, е нужен постоянен покрив, защото тези котки са известни с това, че обичат да се катерят и даже някои от тях отглеждат дребните си нависоко.

Затова и до момента в който се организират ремонтни действия на местообитанието на леопардите, те няма да бъдат показвани пред необятната аудитория.

Новите жители на зоокъта във Варна безспорно се трансфораха в шлагер и за късото време, откогато са пристигнали са привлекли хиляди гости в градината, добави още шефът на зоологическата градина Иванка Стоянова.

И тази година има взрив на бебета в зоопарка, а посетителите бележат рекорден растеж, допълниха още от обичаното на деца и възрастни кътче в Морската градина. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР