“Бенфика победи с 4:3 в спектакъл в Лисабон “Ювентус в

...
“Бенфика победи с 4:3 в спектакъл в Лисабон “Ювентус в
Коментари Харесай

“Ювентус” е вън от елиминациите в ШЛ за първи път от 9 години

“Бенфика ” победи с 4:3 в театър в Лисабон “Ювентус ” в група „ Н “ на Шампионската лига, по този начин отстрани възможностите на италианския гранд да продължи на елиминациите в Шампионската лига.

Това се случва за първи път от 9 години.

Антонио Силва откри резултата в 17-ата минута, а Мойзе Кийн изравни единствено четири по-късно. Жоао Марио в 28-ата минута от дузпа даде нов задатък на португалците, а Рафа Силва в 35-ата минута направи 3:1. Малко след почивката още веднъж той повиши на 4:1. Аркадиуш Милик и Уестън Маккени единствено в разстояние на 120 секунди понижиха до 4:3, само че за повече “Ювентус ” нямаше сили.

Истината е, че “Бенфика ” пропусна да разгроми противника си.

“Пaри Сен Жермен ” остава на върха в класирането с 11 т. и по-добра голова разлика от “Бенфика ”, откакто разгроми със 7:2 “Макаби ” (Хайфа). Парижани също си подсигуряваха класирането в идната фаза дружно с лисабонските “орли ”.

Килиан Мбапе и Лионел Меси се разписаха по два пъти, а Неймар, Карлос Солер и автогол на Шон Голдберг оформиха головата фиеста. За “Макаби ” два пъти прецизен бе Абдулайе Сек.

“Ювентус ” и “Макаби ” се борят за третото място с по 3 т. в група Н.

“РБ Лайпциг ” нанесе първа загуба на “Реал ” (Мадрид) от началото на сезона. Футболистите на Марко Розе завоюваха с 3:2. Домакините стигнаха до ранен задатък от два гола още в 18-ата минута след попадения на Йошко Гвардиол и Кристофър Нкунку. Винисиус върна интригата в мача минута преди почивката. След подновяването на играта Тимо Вернер даде нов задатък от два гола в 81-ата минута. В добавеното време Родриго вкара от дузпа последното попадение.

В другата среща от група F “Селтик ” и “Шахтьор ” (Донецк) приключиха наедно 1:1, което подсигурява на украйнците най-малко присъединяване в елиминациите на Лига Европа. В последният кръг “Шахтьор ” се нуждае от триумф над “РБ Лайпциг ”, с цел да приключи на втората позиция.

“Реал ” води с 10 т., “Лайпциг ” е с 9 т., “Шахтьор ” има 6, а “Селтик ” - 2.

“Милан ” направи решителна стъпка към идната фаза на шампионата. В среща от група „ Е “ футболистите на Стефано Пиоли се постановиха с 4:0 при визитата си на “Динамо ” (Загреб).  

“Челси ” пък се наложи с 2:1 на терена на “Залцбург ”.

“Челси ” е в идната фаза със своите 10 т., следват “Милан ” - 7, “Залцбург ” - 6, “Динамо ” - 4.

“Манчестър Сити ” приключи 0:0 при визитата си на “Борусия ” (Дортмунд) и си подсигурява първото място в група " G ". Германците също не престават на осминафиналите за сметка на “Севиля ”. В началото на второто полувреме Рияд Марез пропусна дузпа за състава воден от Пеп Гуардиола. 

“Сити ” събра 11 т., “Борусия ” - 8, испанският отбор е с 5, а “Копенхаген ” с 2.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР