Бенедикт XVI, който сам се отказа от папството през 2013

...
Бенедикт XVI, който сам се отказа от папството през 2013
Коментари Харесай

Бенедикт XVI има проблеми с дишането


Бенедикт XVI, който самичък се отхвърли от папството през 2013 година, има проблеми с дишането. Това заяви АНСА, като се базира на добре осведомени източници от Ватикана.

Говорителят на Светия трон Матео Бруни изясни по-рано през днешния ден, че положението на Бенедикт XVI се дължи на напредналата му възраст, без да влиза в елементи. „ Ситуацията е под надзор за момента “, каца той сбито.

Добре осведомени източници обаче настояват, че здравословното положение на 95-годишния немец е почнало да се утежнява още преди Коледа, а не в нощта на вторник против сряда.

Засега няма коментар от страна на Светия трон. По-рано през днешния ден папа Франциск сподели, че неговият предходник на престола на Свети Петър е доста болен и прикани вярващите да се молят за него.

Междувременно от Фондация „ Ратцингер “ пуснаха последната и най-актуална фотография на Бенедикт XVI – тя е направена на 2 декември 2022 година на нея се вижда по какъв начин той приема еврейския юрист Йозеф Халеви Хоровиц и отец йезуит и богослов Мишел Феду.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР