Бенамин Нетаняху е с преднина след изборите в Израел. Това

...
Бенамин Нетаняху е с преднина след изборите в Израел. Това
Коментари Харесай

Връща ли се Бенамин Нетаняху във властта? frognews.bg

Бенамин Нетаняху е с преднина след изборите в Израел. Това демонстрират първите резултати от екзитполовете. Резултатът значи завръщане на някогашния министър ръководител в ръководството на страната, който предходната година беше свален от премиерския пост след 12 следващи години на власт.

 

" Получихме огромен избор на доверие. На предходните избори спечелихме 52 места, само че в този момент сме покрай огромна победа ", съобщи Бенямин Нетаняху, някогашен министър председател на Израел, оповестява Българска национална телевизия.

Блокът на досегашния министър председател Яир Лапид получава 54 депутатски места. На този стадий Яир Лапид не признава загубата, до момента в който не бъдат публично оповестени резултатите. сега Яир Лапид е министър председател на Израел в оставка.

На трето място се подрежда крайнодясна партия, която е съдружник на Нетаняху.

 

73-годишният Нетаняху е една от най-противоречивите политически фигури в Израел. Той е мразен от центристите и левицата, само че е обожаван от елементарните поддръжници на партията му Ликуд.

 

Срещу Нетаняху се води дело за корупция. Той изрично отхвърля обвиняванията. Привържениците му настояват, че е станал жертва на " лов на вещици ". Но съгласно съперниците му - Нетаняху е опасност за демокрацията.

 

Според палестинския министър председател " резултатите от изборите свидетелстват за напредък на екстремизма и на расизма в израелското общество ". Нетаняху е срещу основаването на палестинска страна и е корав покровител на построяването на еврейски селища на Западния бряг.

Това бяха петите избори в Израел от 2019г. Очакванията за ниска изборна интензивност не се оправдаха. Гласувалите са към 72% от гласоподавателите.

 

Според някои социолози окончателните данни от вота могат да са по-различни от екзитпол и действителните депутатски места за Десния блок на Нетаняху да се окажат 60, а не 62.

 

По този метод Десният блок към този момент няма да има болшинство. Крайните резултати от изборите ще станат ясни през идващите дни. До тогава последователите на Ликуд са решени да честват.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР