Бен Шелтън играе дебютния си сезон в ATP Тура, но

...
Бен Шелтън играе дебютния си сезон в ATP Тура, но
Коментари Харесай

Минаващ удар от друго измерение: Шелтън знае как се прави и без да гледа към корта

Бен Шелтън играе дебютния си сезон в ATP Тура, само че младокът към този момент се трансформира в любим на публиката, защото практикува извънредно атрактивен жанр на игра. Доскорошният колежанин сграбчва почитателите с нападателния си жанр на игра и богат боеприпас от удари, който му разрешава да се измъква от всяка една обстановка на корта. Пореден образец в това отношение беше вчерашното отиграване на Шелтън по време на неговия дуел против Ян-Ленард Щруф от втория кръг на Мастърса в Мадрид, което умерено може да бъде несъмнено за досегашния най-хубав удар в хода на сезон 2023.

Четвъртфиналистът от Аустрелиън сътвори ефектен минаващ удар във втория гейм на мача, когато Щруф реши да нападна мрежата и привидно беше пласирал форхенд воле с отлична дълбочина, единствено че международният номер 38 не се тормози, че топката е зад тила му и употребява само своя нюх, с цел да направи един от най-впечатляващите пасингшоти, при който той нямаше никаква видимост към корта.

Всъщност въпросният удар разреши на 20-годишния играч да се снабди с две точки за пробив и доста скоро той разполагаше с преднина в сетовете, само че опитният немец се бори до последно и в последна сметка осъществя поврат в дуела, печелейки със 7:5 в решителната част.

SHOT OF THE YEAR CONTENDER
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР