Бен Шелтън е първият финалист на турнира в Базел. В

...
Бен Шелтън е първият финалист на турнира в Базел. В
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Шелтън се върна от 0:5 и пребори Фис в младежкото дерби за финал в Базел!

Бен Шелтън е първият финалист на шампионата в Базел. В един от най-дългоочакваните конфликти в швейцарския град, някогашният полуфиналист от US Open пречупи съпртивата на Артур Фис, надигравайки го с крайното 6:3 7:6(9) за 1 час и 18 минути игрово време. По този метод левичарят взе реванш от французина за провалянето, което Фис му нанесе на 1/4-финалите и по този начин се трансформира в първия американец от Андре Агаси през 1998-а година, който доближава до финала в Базел.  Въпросният триумф на Шелтън ще му позовли да се завърне в топ 20, а в борба за третата си ATP купа, той ще се изправи против Холгер Руне или Джовани Мпеши Перикар.

Двамата тенисисти демонстрираха съвременен и доста нападателен тенис още през цялото време. Началните удари на двамата вървяха по най-хубавия положителния вероятен метод, а вследствие на това те скоропостижно печелеха своите сервис геймове. В осмия гейм обаче Фис започваше да прибързва в опитите си да нанесе завършващ удар, а Шелтън усети съмненията от другата страна на мрежата и съумя да поведе с 5:3, след което безпорблемно затвори сета на лично подаване.

Втората част се трансформира в същинско показно от страна на сервиращите, като нито един от двамата играчи нямаше точка за пробив в хода на сета и това докара до тайбрек, който стартира отлично за Фис, който завоюва първите 5 точки. Левичарят обаче надалеч не беше подготвен да се съобщи и понижи пасива си до 3:5. Все отново французинът си обезпечи 3 следващи сетбола, само че нито един от тях не му беше задоволителен, а накрав Шелтън осъществя извънреден поврат и постави точка на разногласието, спасиявайки общо 5 сетбола!

⭐️ PERFECTION FROM BIG BEN ⭐️ defeats his good friend Fils 6-3 7-6(9) to reach the showpiece final in Basel!!!
— ATP Tour (@atptour)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР