Белорускинята Арина Сабаленка стана първата тенисистка, която се класира за

...
Белорускинята Арина Сабаленка стана първата тенисистка, която се класира за
Коментари Харесай

Сабаленка обърна египтянка за място в полуфиналите в Мадрид

Белорускинята Арина Сабаленка стана първата тенисистка, която се класира за полуфиналите на шампионата от категория WTA 1000 в Мадрид, откакто се оправи в три сета с представителката на Египет Маяр Шериф Абделазиз.

Сабаленка несъмнено срещна сериозна опозиция от египтянката, само че в последна сметка международната №2 в ранглистата се наложи след поврат - 2:6, 6:2, 6:1 за малко повече от два часа игра на корта.

Двубоят стартира мъчно за шампионката от Australian Open, която в първия сет позволи да изостане с 1:5 след два пробива на сметката на нейната съперничка, което съществено улесни Маяр Абделазиз по пътя към триумфа с 6:2.

На старта на втората част двете си размениха по два пробива до 2:2, след което Сабаленка пое напълно контрола върху сета, печелейки идващите четири гейма, с цел да изравни резултата в срещата.

Поставената под №2 белорускиня придвижи мощната си игра и решителната трета част, когато поведе с 5:0 и до края нямаше проблеми да затвори мача в своя изгода.

Така шампионката в Мадрид от 2021-а година към този момент е в полуфиналите, а в спор за място на финала тя ще играе против Мария Сакари от Гърция или Ирина Камелия Бегу от Румъния, които се изправят една против друга по-късно довечера.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР