Белоградчик е готов да посрещне седмото издание на Опера на

...
Белоградчик е готов да посрещне седмото издание на Опера на
Коментари Харесай

„Опера на върховете – Белоградчишки скали“ стартира на 5 август

Белоградчик е подготвен да посрещне седмото издание на " Опера на върховете – Белоградчишки скали “, сподели за Българска телеграфна агенция заместител кметът Росен Младенов. Той посочи, че в ход са последните мерки за фестивала, който събира аудитория от целия свят на фона на неповторимата скална приказност.

Белоградчишките скали, с удивителната си хубост, са същинско знамение на природата, което е натурален фон към този момент седма година на оперните и балетни спектакли навън, сложени от Софийска опера и балет, добави Младенов.

Готова е сцената, която е с над 500 места.

Във връзка с обезпечаване на пропускателен режим и недопускане на тапи, Община Белоградчик е забранила напредването с персонални транспортни средства до паркинга на Белоградчишката цитадела, където е ситуирана сцената на летния оперен фестивал, посочи Младенов. Осигурен е автобусен превоз, който ще транспортира публиката регулярно по маршрут от центъра на Белоградчик  до паркинга на крепостта от 18:30 ч. до началото на представлението, както и незабавно след края му. В рейсовете ще се позволяват единствено лица, снабдени с билети за спектакъла за съответния ден. Зрителите могат да оставят своите персонални транспортни средства на безвъзмезден паркинг до автоспирка Белоградчик.

За публиката, пътуваща от Видин, са обезпечени рейсове, които потеглят в 17:30 ч. от автогара " Алексиев “ в деня на спектаклите в Белоградчишката цитадела. Билети за пътешестване се закупуват от касата на автогара " Алексиев “. Програмата, настояща информация за фестивала, както и изискванията за закупуване на билети са оповестени на формалните уеб страниците на Софийска опера и балет, както и на Община Белоградчик, сподели още Младенов.

Фестивалът " Опера на върховете – Белоградчишки скали “ се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " по стратегия " Възстановяване и развиване на държавни, районни и общински институти ", посочи заместител кметът.

" Опера на върховете – Белоградчишки скали " е новаторска концепция на режисьора Пламен Карталов, чиито необикновени театрални решения и план на авторска режисьорска интерпретация са свързани с слагането им измежду магическата хубост на естествения феномен. Скалите дават на публиката опция да усетят по несравним метод обичаните си творби. Много посетители идват да се насладят на оперното и балетното изкуство под намерено небе, описа за фестивала Младенов. 

Откриването на фестивала е на 5 август от 20 часа с операта " Набуко “ от Джузепе Верди. В програмата са включени още оперните шедьоври " Аида “ от Верди (6 август) и " Норма " от Винченцо Белини ( 7 август), както и премиерният балет " Хиляда и една нощ " (12, 13 и 14 август). Богатството на музикални стилове включва и мюзикъла " Мама миа! “ с известните песни на АББА, който публиката може да гледа в четири представления  на 18, 19, 20 и 21 август, добави Младенов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР