Белодробният карцином остава сред най-смъртоносните видове рак - той причинява

...
Белодробният карцином остава сред най-смъртоносните видове рак - той причинява
Коментари Харесай

Ноември: Месец за борба с рака на белия дроб

Белодробният карцином остава измежду най-смъртоносните типове рак - той предизвиква повече смъртни случаи, в сравнение с общо случаите на рак на гърдата, простата и дебелото черво. Успешната битка със болестта значително се дължи на стадия на диагностициране: колкото по-рано е сложена диагнозата, толкоз по-добра е прогнозата.
Ноември месец е отдаден на битката с рака на белия дроб. Именно по този мотив в София ще се организира семинар, който има за цел да увеличи информираността измежду обществото за признаците, опциите за ранна диагностика и модерно лекуване при едно от най-разпространените злокачествени болести.
В събитието на 7 ноември: " Поеми си мирис - за по-бърза диагноза и по-добра прогноза за рака на белия дроб ", присъединяване ще вземат експерти в региона, които ще подчертават върху напредъка в диагностиката и нововъведенията в лекуването на рака на белия дроб за реализиране на по-висока преживяемост на пациентите с тази диагноза. Ще бъдат изнесени нови статистически данни за болестта в България и Европа – разпространяване, смъртност, качество на живот на пациентите по страни.
Участие ще вземат проф. доктор Асен Дудов, дмн, шеф на Клиниката по Медицинска онкология, Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, проф. доктор Димитър Костадинов, дм, шеф на Бронхологичното поделение към МБАЛББ " Света София ", проф. доктор Светлана Христова, дм, шеф на Клиниката по Обща и клинична патология към УМБАЛ „ Александровска “, доктор Красимир Койнов, шеф на Второ поделение по Медицинска онкология в МБАЛ " Сердика " и Красимира Зайкова - юношески дипломат на Европейския кодекс за битка с рака (ECAC) за България.
Именно проблем с белия дроб заплашва огромния ни артист Стефан Данаилов - научете повече в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР