Белодробна болест е причина за смъртта на 13-годишното момиче, което

...
Белодробна болест е причина за смъртта на 13-годишното момиче, което
Коментари Харесай

​Белодробна болест е причина за смъртта на 13-годишното момиче във Враца

Белодробна болест е причина за гибелта на 13-годишното момиче, което умря във врачанско учебно заведение през вчерашния ден. Това оповестиха от Окръжната прокуратура. До момента е ясно, че болестта се е развило извънредно бързо. Какво тъкмо е било то обаче, ще стане ясно след назначените спомагателни експертизи.

Текат и разпити на очевидци. В учебното заведение, в което детето умря, е разгласен печал. Психолози работят с децата, които са били в класната стая и нещастието е станала пред очите им.

Първоначалните данни след осъществената аутопсия на умрялата ученичка демонстрират, че белите ѝ дробове са били в доста тежко положение, което е довело до отвод да действат. Всички в учебното заведение обаче нямат пояснение, тъй като момичето не е имало никакви недоволства, свързани със здравословното му положение.
Теменужка Николова, възпитател: Не е имала някакви проблеми.
Какво тъкмо е предизвикало гибелта на детето, ще бъде потвърдено с спомагателни експертизи - хистологична и вирусологична, които ще бъдат назначени от прокуратурата. И децата, и учителите във врачанското учебно заведение " Христо Ботев " мъчно преодоляват шока след неочакваната гибел на 13-годишното момиче.
Виктор Кръстев, шеф на учебното заведение: Това е едно дете, което израсна при нас, което пристигна от първи до седми клас, което е част от нас.
Съучениците още не могат да си обяснят какво се е случило с тяхната връстница.
Гергана Велчева, възпитател: Те се чудят каква е повода, по какъв начин може да стане такова нещо. Защо толкоз внезапно, ненадейно, трагично.
А в учебното заведение с децата ще продължат да работят психолози.
Теменужка Николова: Влязохме в класната стая. Това съгласно мен беше най-трудният миг да го преодолеят.Гергана Велчева: Обясняваме, дискутираме. Подкрепяме ги чисто прочувствено, включваме се в тяхната страст като психолози, тъй като и ние сме хора, и те са хора.
Ръководството е отменило всички тържества за идните празници.
Виктор Кръстев: И аз считам, че това е рационалното - да бъдат анулирани тези коледни и новогодишни тържества.
Траурът продължава и на следващия ден, когато ще бъде и погребението на момичето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР