Белият Triumph TR4 е бил използван от полицията през 60-те

...
Белият Triumph TR4 е бил използван от полицията през 60-те
Коментари Харесай

Уникален спортен автомобил Triumph TR4 на британската полиция се продава на търг

Белият Triumph TR4 е бил употребен от полицията през 60-те години на предишния век в качеството на скоростен автомобил за преследвания. Тези дни, след цялостна реституция, той ще бъде продаден на търг. Двуместната спортна кола е била призната в полицията на Есекс през май 1962 година. Целта ѝ е била да не се изостава от интензивно увеличаващите се скорости по английските пътища.

Малко история

Между 1934 и 1967 година единственото ограничаване за скорост по английските пътища е било 30 благи в час (50 км/ч) в градските региони. Извън рамките на мегаполисите колите са се движили с такава скорост, с която са могли те и техните водачи. Легендарният "Триумф " TR4 е бил доставен от конвейера на полицията в Есекс в качеството на автомобил за бързо гонене въпреки и колата да не е била снабдена с някои детайли, нужни за тази цел. Липсвали са защитните колани, покрива и място за превозване на обвинени.

За да научите повече за историята на този доста необичаен автомобил, грижел се за спазването на публичния ред, четете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР