Белият дом заяви днес, че ще продължи да осигурява на

...
Белият дом заяви днес, че ще продължи да осигурява на
Коментари Харесай

Белият дом обяви за приоритет поставянето на бустерни дози на всички американци -

Белият дом съобщи през днешния ден, че ще продължи да обезпечава на американските жители елементарен достъп до ваксини, лекувания и проби за коронавирус, с цел да се ограничи бързото разпространяване на подварианта ВА.5 на Омикрон, виновен за по-голямата част от актуалните случаи на болестта в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс/БТА.

Преди брифинга, плануван за 9:30 ч. тази заран (13:30 ч. по Гринуич) с високопоставени чиновници в региона на публичното здраве, Белият дом изложи своята тактика за справяне с подварианта ВА.5 на Омикрон, като съобщи, че има признаци подвариантът да е по-добър в избягването на имунитета, в сравнение с предходни инфекции.

Приоритети на американските управляващи ще бъдат слагането на бустерни дози от коронавирус имунизацията на всички жители, обезпечаването на необятен достъп до домашни проби и висококачествени маски, както и подкрепяне на хора, които са с отслабена имунна система.

" Тези принадлежности - даже в изискванията на ВА.5 - служат за попречване на тежко заболяване, те целят да държат хората отвън лечебните заведения и да избавят човешки живот, ние можем да предотвратим съвсем всяка гибел, обвързвана с Ковид-19 посредством тях ", означи в изказване Белият дом.

В момента подвариантите ВА.5 и ВА.4 на Омикрон съставляват до 80 % от случаите в цялата страна, като подвариантът ВА.5 е виновен за по-голямата част от тях, излиза наяве от изказването.

Широкото разпространяване и циркулацията на подварианта ВА.5 евентуално ще докара до нарастване на случаите през идващите седмици, предвижда Белият дом.

Американската Агенцията за надзор на храните и медикаментите предложи производителите на коронавирус ваксини да трансформират формулата на бустерни си дози от есента, с цел да могат да се оправят по-добре с подвариантите ВА.4 и ВА.5 на Омикрон.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР