Белият дом заяви, че има доверие в изключителната си връзка

...
Белият дом заяви, че има доверие в изключителната си връзка
Коментари Харесай

САЩ: Имаме пълно доверие на Макрон

Белият дом съобщи, че има доверие в изключителната си връзка с Франция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това увери представителят Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

" Ние имаме цялостно доверие в нашата изключителна двустранна връзка с Франция и във връзката, която президентът Джо Байдън има с френския президент Макрон ", съобщи Кърби. " Французите са в действителност в развой на по-голямо ангажиране в Индийско-Тихоокеанския район ", добави той.

В изявление за няколко издания Макрон отхвърли да влезе в логиката на блоковото разделяне и прикани Европа да не бъде почитател на Съединени американски щати или на Китай по тайванския въпрос. Френският президент даде това изявление след края на държавната си аудиенция в Китай. Тържественият банкет, който той получи там, обаче беше много коментиран в американскаите медии и то не по най-ласкавия метод за Макрон.

 
В анализ  " Ню Йорк таймс " означи, че Макрон подкопава американските старания за въздържане на въздействието на властническия режим на китайския президент Си Цзинпин. " Уолстрийт джърнъл " в коментарна публикация пък дефинира като " сбъркана " позицията на Макрон по отношение на Тайван.

Норберт Рьотген, представител на външнополитическата комисия в немския Бундестаг, разгласява следния пост в " Туитър ":

" Макрон съумя да трансформира пътуването си до Китай в PR прелом в интерес на Си Цзинпин и във външнополитическа злополука за Европа ".

Той добави, че френският президент " от ден на ден се изолира от Европа ". 

Във видео, оповестено в " Туитър ", американският сенатор Марко Рубио направи паралел сред Тайван и спора в Украйна, за който Макрон се надява да притегли помощта на Китай.

" Ако Европа реши да не взима страната на Съединени американски щати или на Китай по Тайванския въпрос, то тогава вероятно и ние не би трябвало да взимаме страна по въпроса за украинския спор ", съобщи американският сенатор. 

Паскал Конфаврьо, представител на френското посолство във Вашингтон, увери, че думите на Макрон са били интерпретирани неправилно. 

" Съединени американски щати са наш съдружник, с който споделяме нашите полезности ", написа той в " Туитър ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР