Белият дом в петък обвини Русия, че е отговорна за

...
Белият дом в петък обвини Русия, че е отговорна за
Коментари Харесай

САЩ обвиняват Русия за кибертаките срещу украински институции

Белият дом в петък упрекна Русия, че е виновна за скорошните хакерски атаки, ориентирани към министерството на защитата на Украйна и огромни банки. Съобщението на Ан Нойбергер, основен киберслужител на Белия дом, е най-очевидното обвиняване, на фона на ескалиращото напрежение сред Русия и Украйна, заяви АП.

Атаките тази седмица е допустимо да поставят основата за по-разрушителни прониквания, сподели Нойбергер.

Тя сподели, че Съединени американски щати бързо са свързали офанзивите с Русия и обществено упрекват Кремъл поради потребността да " извикат бързо държанието ". Тя сподели, че няма разследващи данни, които да демонстрират, че Съединени американски щати ще бъдат обект на хакерска атака.
 Кибератака удари украински държавни уеб сайтове и огромни банки
Кибератака удари украински държавни уеб сайтове и огромни банки

Засегнати са и Министерство на защитата, и Министерство на външните работи на Украйна

Припомняме, че хакерска атака удари уебсайтовете на украинските държавни уеб сайтове и огромни банки във вторник. Атаката, последната от няколко хакерски интервенции, ориентирани към Украйна, пристигна след седмици на ескалиращи опасения, че Русия може да нахлуе в прилежащата ѝ страна.

Най-малко 10 украински уеб страницата стопираха да работят заради DDOS офанзиви, в това число тези на Министерството на защитата, Министерството на външните работи, Министерството на културата и двете най-големи държавни банки в Украйна.

Клиентите на най-голямата държавна банка в Украйна " Приватбанк " и държавната " Сбербанк " оповестиха за проблеми с онлайн заплащанията и приложенията на банките.

В средата на януари Украйна упрекна Русия, че стои зад хакерска атака, която краткотрайно деактивира към 70 украински държавни уеб страницата по едно и също време. По време на офанзивата от предишния месец в оповестено известие се показва, че украинците би трябвало " да се опасяват и да чакат най-лошото ".

Русия извърши една от най-опустошителните хакерски атаки в миналото против Украйна през 2017 година с вируса NotPetya, причинявайки вреди от над 10 милиарда $ в международен мащаб. Вирусът, също маскиран като ransomware, изтрива цели мрежи.
 ЕЦБ предизвестява банките да се готвят за съветска хакерска атака
ЕЦБ предизвестява банките да се готвят за съветска хакерска атака

Регулаторът е разпитвал банките за равнището на тяхната отбрана

Съединени американски щати упрекнаха Русия, че се готви да нахлуе в Украйна и акцентира, че киберсигурността остава съществена грижа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР