Белият дом унищтожава САЩ, прикривайки се с лозунгите за борба

...
Белият дом унищтожава САЩ, прикривайки се с лозунгите за борба
Коментари Харесай

Fox News : Най-опустошителната стъпка, правена някога от американски президент

Белият дом унищтожава Съединени американски щати, прикривайки се с лозунгите за " битка с Русия ", акцентира наблюдаващият на Fox News Тъкър Карлсон. Сега това не е доста видимо поради невероятната нервност в медиите.

Вероятно се чудите дали историците ще могат да погледнат обратно доста години по-късно и да виждат доста удивително съвпадане във времевите препратки? Забелязахте ли го? Сега ще обясня. Точно сега, когато изключителните пълномощия, които нашите водачи си бяха дали за битка с COVID-19, започнаха да понижават, нашето държавно управление стартира интензивно да приказва за спора с Русия, а по-късно - под прикритието на този спор - присвои на себе си изключителното състояние пълномощия за водене на война.

Без да се замисля и секунда, администрацията на Байдън разгласи пълномащабна икономическа война на суверенна страна. Нека ви припомня, че нито един американец не беше погубен. Никой не е нахлувал или нападал Съединените щати. И въпреки всичко, без логичен обществен спор и при липса на дейности на Конгреса, администрацията на Байдън унищожи националната валута и по-късно я изхвърли от интернационалната банкова система, съсипвайки личните си хора.

Тогава администрацията на Байдън стартира да изземва частната благосъстоятелност на хора, свързани с тази страна, без правосъдни заповеди и игнориране на всички законови процедури - без даже да си направи труда да изяснява на тези хора какво закононарушение са направили.

Нито едно американско държавно управление не е правело сходно нещо. Ако има нещо, което държавното управление на Съединените щати постоянно е защитавало пламенно, това е върховенството на закона. Целостта на тази система постоянно е била най-важният съставен елемент, само че в този момент всичко се промени.

Оказа се, че това е просто една епоха и тази епоха свърши. Тъй като задачата беше Русия, малко американци видяха несъответствията. Американците поддържаха дейностите на държавното управление. Почти никой не се спря и не се запита до какво може да докара всичко това.

Колко време ще мине, преди нашите водачи да създадат нещо сходно на своите вътрешни врагове тук, в Съединените щати? Колко време ще отнеме, преди персонално да ви обвинят в скрит план или държавна измяна или друго мъчно дефинируемо закононарушение, да ви разгласят за зложелател на страната и да ви конфискуват банковата сметка?

Нещо сходно се случи преди малко в Канада. Не виждаме по какъв начин това може да се случи в Съединените щати. През множеството време просто не мислим за това. Сега мислим за Украйна и това може да се назова друга смяна. Технологичните монополи в този момент имат невиждан надзор върху настроенията на американската общност, като на процедура анулират раздел 230 [от Закона за етиката на връзките от 1996 г.] и всички дребни промени, които Конгресът разисква сега.

Но в този момент всичко наподобява като смешка. Твърде късно е. През Средновековието даже църквата е имала по-малко власт над мислите и настроенията на обществото, в сравнение с Фейсбук, Гугъл и Twitter през днешния ден.

През последните две години наблюдавахте по какъв начин тези компании вземат решение кого вие, американците, би трябвало да ненавиждате. В сходство с техните насоки нашите жители прилежно смениха аватарите си в обществените мрежи на знаци на придвижването BlackLives Matter, на фотоси със защитни маски, а в този момент и на украински флагове.

Всеки от тези стадии беше рецесия и всяка рецесия беше деликатно проведена от Силиконовата котловина по разпореждане на Белия дом. Как може човешкият мозък да устои на сходно нещо? Как можеш да схванеш това? Наистина е невероятно. Яснотата и обективността на усещането изчезват. В изискванията на такава нервност даже близкото минало просто се изпарява.

На сутринта, когато Русия стартира специфична интервенция на територията на Украйна, евентуално сте обсъждали разнообразни тематики - COVID-19, престъпност, обстановката на южната граница. Но всичко внезапно се промени. За огромно облекчение на Белия дом всички тези тематики бяха неотложно забравени - може би даже вечно.

Никое общество в никакъв случай не е било подложено на такива фини операции, на които е подложено в този момент нашето общество. Но макар обстоятелството, че софтуерните монополи работят оптимално, за всичко има граници, някои тематики не могат да бъдат скрити, а една от тези тематики е инфлацията.

Гугъл може да изтрие всички резултати от търсенето, които желае, само че въпреки всичко вие ще научите какъв брой костват хамбургерите и бензина, тъй като шофирате до магазините и бензиностанциите. Много добре знаете какъв брой висока е инфлацията и тя е висока. Всъщност инфлацията в този момент е толкоз висока, че тревожи даже богатите – и освен това ги тревожи не в някакъв нереален смисъл, като да вземем за пример, здравето на страната в дълготраен проект.

Въпреки че и това е притеснително. Хората, които вършат 250 000 $ годишно, се тормозят, че към този момент няма да могат да живеят по метода, по който живеят в този момент. Може и да не им съчувствате, само че дано разгледаме нещата в по-широк подтекст.

Представете си, че вършиме 50 000 $ годишно — или 30 000 $ като живеят доста американци — в този случай ще бъдете ужасени от това равнище на инфлация. Може би, към този момент сте ужасени.

Какво предизвиква такава инфлация? Какви са аргументите за нея? Ако желаете да знаете отговора на този въпрос, най-бързият метод да го извършите е да чуете какво тъкмо отхвърлят нашите политици. Ако кажат, че нещо не е причина за инфлацията, то съвсем несъмнено то е повода за инфлацията. Сега дано си спомним, че Джо Байдън към този момент ви сподели, че държавните разноски нямат нищо общо с казуса с инфлацията.

Президентът Джо Байдън: „ Ние сме на прав път. На път съм да стана първият президент в историята, който понижи недостига с повече от 1 трилион $ единствено за една година. Уморен съм от това. Трябва да се приказва за това, тъй като американският народ счита, че повода за инфлацията е увеличението на държавните разноски, което просто не е правилно.

Вероятно казвате: „ Е, това е Джо Байдън. Джо Байдън в никакъв случай не е имал същинска работа. Дори преди да остарее и овехтее, той не беше доста интелигентен. “ Не се заблуждавайте. В този случай Джо Байдън беше наясно, че лъже. — Просто не е правилно — изпищя той. Наистина ли? Как може това да не е правилно?

Забележете, че той не ви споделя за какво „ просто не е правилно “, тъй като в действителност това е неоспоримата, неподправена истина. Инфлацията е " функционалност " на паричното предложение в послание. Колкото повече пари са в послание, толкоз по-малка е тяхната стойност.

Дори Джо Байдън схваща това. Месец откакто Байдън встъпи в служба, количеството долари в послание скочи внезапно – по-драматично от всеки път преди – и продължава да нараства месец след месец, до момента в който администрацията и Конгресът не престават да вкарват долари в стопанската система. Ето за какво сега сме изправени пред историческа инфлация – те са отпечатали прекалено много пари. Не е прекомерно мъчно, само че това не е цялата история. И почтено казано, би трябвало да се каже, че тя не стартира с Байдън.

В рамките на месеци след финансовата рецесия от 2008 година Федералният запас получи незабавни пълномощия да реагира на финансовия срив. Сега, в случай че забелязвате се обрисува модел – че нашите водачи обезпечават изънредни пълномощия за себе си в рецесия, която самите те са основали – в случай че мислите по този начин, евентуално не сте доста надалеч от задачата.

Но във всеки случай след рецесията от 2008 година Федералният запас понижи лихвените проценти съвсем до нулата и стартира да печата пари. Това трябваше да избави стопанската система ни и може би щеше да избави стопанската система ни, в случай че спре в някакъв миг. Но Фед не спря. Това продължава и до през днешния ден. Това продължава към този момент 14 години и още веднъж продължава. Това, което трябваше да избави нашата стопанска система, я унищожи.

Няколко пъти през последните 14 години по-благоразумни чиновници на Фед говореха за занемаряване на незабавните ограничения и наново въвеждане на реален взор върху нещата в американската стопанска система - още веднъж разчитайки на пазарните сили. Помните ли тези хора? Но всякога, когато говореха за това, Уолстрийт организираше извънредно мощен митинг.

Растежът на заплатите и продуктивността на стопанската система се забавиха, само че пазарът на частни самолети беше във напредък. По този метод инфлацията на активите поддържа благосъстоянието на доста членове на богатия ни хайлайф. Първо купуваме неща, а по-късно ги продаваме на по-висока цена. И не е нужно да вършиме нищо.

Никое общество не може да издържи дълго по този метод, тъй като всъщност тази скица е непродуктивна. Това е игра на „ тука има-тука нема “, само че продължихме над 14 години и в процеса стопанската система на Съединените щати беше деформирана както в никакъв случай до момента. Още по-малко хора са придобили още повече благосъстояние.

Федералният запас е наясно с това. Неговите чиновници не са глупави. Те схванаха, още започвайки тези процеси и че множеството от тях са рискови и нездравословни за Америка и би трябвало да се употребяват доста деликатно. Но истината е, че никой не можеше да ги спре.

Съветът на Федералния запас знаеше, че пазарите ще се срутен, в случай че се опитат да правят отстъпка. Това е класическа скица на Понци. Това беше незаконна корист с нашата стопанска система, само че никой не можеше да спре процеса от боязън, че всичко ще се срине. И в този момент стигнахме до последния стадий. Фед се изчерпа с триковете.

Проблемът е в инфлацията и някои икономисти приканват за лимитирана инфлация в избрани интервали от време - някои специалисти в Давос приканват за това от години. Но казусът с това равнище на инфлация е, че няма елементарен метод да се поправи обстановката, да се измъкнете от нея.

Фед не може да направи никаква операция, с цел да понижи безболезнено цените на газа от $7 за галон. Тоест, когато стигнете до положението, в което сме в този момент, има единствено две благоприятни условия. Можете да се преструвате, че нищо не се случва, или можете да обвинявате някой различен за това, което също се случва. Белият дом се пробва да направи и двете. Ето думите на министъра на финансите Джанет Йелън, която избра първия вид:

Министърът на финансите Джанет Йелън: „ Ние в действителност защитихме по-голямата част от американците от тежките последствия от финансовата рецесия, породена от пандемията, тъй че като цяло сме в положително финансово положение и сме подготвени да похарчим задоволително, с цел да подтикваме устойчивия напредък в Съединените щати стопанска система и към този момент виждаме резултати на пазара на труда “.

Сигурно си задавате въпроса: когато погледнете в камерата и кажете нещо сходно, в действителност ли вярвате, че ще съумеете да убедите най-малко един човек в истинността на думите си? Ала не, тя твърди: Всичко е съвършено. Трябва да сте признателни за нашето умно ръководство на стопанската система на страната.

Нека ви припомня още веднъж, че дамата, която сподели тези думи, Джанет Йелън, беше ръководител на Федералния запас в продължение на четири години, тъй че в случай че някой е отговорен за злополуката, която претърпяваме в този момент, това е и Джанет Йелън.

И по този начин, тя знае, че лъже, и не лъже доста безапелационно, тъй като – дублирам – американците схващат положението на стопанската система на страната, тъй като живеят в нея. Ходят да пазарят. Така че, в случай че би трябвало да лъжете за аргументите за това, което се случва, би трябвало да се подготвите по-добре - а не просто да се преструвате, че нищо не се е случило. Трябва да намерите виновника, заради което Белият дом инструктира прессекретаря на Байдън да направи видео за Владимир Путин. Не пропускайте да го погледнете.

Говорителят Джен Псаки: „ Възможно е да сте забелязали тази седмица, че цените на бензина се повишиха. Бих желал да ви опиша малко за това за какво се случи това. Много от това е обвързвано с Владимир Путин. Тук има благоприятни условия да произвеждаме повече, само че частично това зависи от петролните компании.

В момента има 9 000 утвърдени, само че неизползвани разрешителни, които нефтените и газовите компании могат да употребяват за увеличение на производството. Ето за какво президентът се концентрира толкоз доста върху вложението в технологии за чиста сила, с цел да можем да разчитаме на тях а не за това по какъв начин президентът Путин дефинира цените на горивата.

Бих желал да ви кажа малко за какво това се случва. Какво, работите ли върху друго известие за пресата сега? Нищо не разбирате. Вие сте просто прессекретар. Моля, гледайте си работата. Псаки обаче се пробва да ни убеди, че петролните компании – за които знаем, че са доста алчни – в действителност не желаят да вършат още повече пари. Това е тяхната същинска загадка и по тази причина не желаят да създават повече нефт – просто не им би трябвало повече нефт, тъй като са петролни компании и се придържат към правилата на алтруизма и така нататък

Псаки несъмнено е научила това в курса си по джендърни изследвания в колежа Оберлин. И в този момент тя ни го споделя. Но в реалност, Джен Псаки ни споделя, че всичко е поради Владимир Путин. Вината е [според нея] на Владимир Путин, че вие би трябвало да плащате повече пари за бензин. Това обаче никога не изяснява за какво към този момент не можете да си позволите да напълните догоре резервоара с бензин.

Нашата стопанска система се дестабилизира от Белия дом. Вярно е. Например, наред с други неща, Белият дом забрани вноса на съветски нефт. В резултат на това цените на петрола незабавно се покачиха. Това се случва, когато разклатите пазара по този метод. Американците незабавно пострадаха. Казаха ни – мнозина ни убедиха – че си е коствало, тъй като ще ни разреши да спечелим морална победа над Путин, а за някои това даже послужи за разтуха. Но се запитайте по какъв начин може това да бъде морална победа над Путин? Помислете най-малко за минута.

Русия е главен снабдител на нефт. В безкрайното си видео Джен Псаки загатна това. Това значи, че възходящите цени на петрола оказват помощ на Путин. Повишаващите се цени на петрола вършат Путин, саудитците, венецуелците и даже иранците доста по-богати. Защо?

Защото Русия към момента може да продава петрола си на международните пазари, тъй като светът не се причисли към нашия протест. За какво приказва това? Това приказва за обстоятелството, че губещият в тази игра въобще не е Владимир Путин. Той е победител. Губещите са Съединените щати и това надалеч не е единствено петролът.

Поради неприятното ръководство на администрацията на Байдън, цените на огромно многообразие от артикули - поташ, торове, пшеница и така нататък - скочиха до небето. Само за два дни цената на никела скочи с 250%. Кой ще заплати за всичко това? Ти. Това е най-голямото нарастване на налозите, което в миналото сте имали - и апропо елементарно може да стане още по-голямо. Защо? Защото петролът се търгува в долари. Чували ли сте в миналото термина петродолари?

Защото всички по света не престават да търгуват нефт в щатски долари - това е извънредно преференциално за нас - в изискванията на неустановеност, предизвикана от дейностите на политическите сили на петролните пазари? В последна сметка би трябвало да има доста основателни аргументи за търгуване на нефт в друга валута. Може би в китайска валута? В евро? В криптовалута? Но тогава ще има нови конкурентни пазари, където петролът ще се търгува в други валути и за нас това ще бъде голяма загуба.

Ето изводът: нашите световни финансови системи ни вършат печеливши. Може би това е незаслужено, само че е правилно и това е в основата на нашето благосъстояние. Така че, в случай че ги унищожите в опит да накажете Путин, кого в действителност унищожавате? Ще унищожите Съединените щати, тъкмо това, което вършат нашите водачи в този момент. Когато атакувате и дестабилизирате световните финансови системи, вие атакувате и дестабилизирате Съединените щати, а не Путин.

Сега не го виждате, тъй като медиите, изключително обществените мрежи, раздуват невероятна нервност. Но когато нервността свърши, когато облакът най-сетне се разсее, ще стане ясно, че отговорът на администрацията на Байдън е най-разрушителната стъпка, подхваната в миналото от американски президент – разрушителна не за Путин, а за Съединените щати и света, за нас и за доста по-малки страни, които не го заслужават.

Трудно е да го разберем в този момент. Всичко, което виждате, е емоджи на украинското знаме в Twitter. Но един ден ще можем обективно да оценим този миг и ще се ужасим, когато го създадем.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР