Белият дом трябва да се откаже от едностранните си действия

...
Белият дом трябва да се откаже от едностранните си действия
Коментари Харесай

National Interest призова САЩ да променят стратегията си в Сирия

Белият дом би трябвало да се откаже от едностранните си дейности в Сирия и да премине към „ инклузивна ” и многостранна дипломация в Сирия, написа National Interest. Според специалистите, администрацията на президента на Съединени американски щати следва да реагира на изменената обстановка там и да създаде нова тактика за деяние. Първо , изданието предизвестява за два съществени риска за ескалация на спора към Сирия. В резултат от сваления израелски изтребител F-16 набъбна опасността от вероятни военни дейности сред Израел и негови съседи, да вземем за пример Сирия и Иран.

Другото огнище на напрежение е в Северозападна Сирия, където турските военни организират интервенция „ Маслинена клонка” срещу кюрдските формирования в Африн. В тази обстановка, както написа NI, пораства опасността от директно военно сблъскване сред турски и американски сили, защото Съединени американски щати интензивно поддържат кюрдите.

Второ, National Interest предлага на американските управляващи да признаят два основни обстоятелството – проваляне терористичната формация ИД и победа на държавните сили в гражданската война при поддръжката на Русия и Иран.

В тези условия, съгласно изданието, администрацията на Тръмп би трябвало да направи това, което още в никакъв случай не е правила – да се откаже от опитите да вземе обстановката под собствен надзор за сметка на личните старания и на съдружниците си, като премине към „ инклузивна” и многостранна дипломация за понижаване на риска от ескалация на обстановката в Сирия.

В частност Съединени американски щати би трябвало да окажат напън над Израел за да трансформират неговата политика в Сирия. При това в този момент по-голямата част от дипломатическите старания по сирийското урегулиране я подхващат Русия, Турция и Иран. Според специалисти, това е обвързвано с обстоятелството, че Москва и Техеран не са заинтригувани от безконечен спор в Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР