Белият дом създава прецедент за решаване на политически проблеми със

...
Белият дом създава прецедент за решаване на политически проблеми със
Коментари Харесай

Дробницки: Белият дом провокира нова гражданска война в САЩ

Белият дом основава казус за решение на политически проблеми със мощ. Администрацията на Джо Байдън обаче се притеснява, че казусът с Доналд Тръмп може да рикошира против настоящия президент и фамилията му. До този извод стигнаха политолозите-американисти Дмитрий Дробницки и Владимир Василиев. По-рано Белият дом разгласи подготвеност за протести поради случая Тръмп.

„ Смятам, че в този момент е малко евентуално последователите на Тръмп да провеждат широкомащабни митинги. Потенциално половин Америка може да гласоподава за него, само че от този великански брой гласоподаватели единствено дребна част могат да излязат на улицата. Въпреки това ще има многочислени манифестации “, споделя политолог Дмитрий Дробницки.

„ Същността на протичащото се е, че обвиняванията против Тръмп се слагат под подозрение от позиция на правната поредност. И колкото по-нататък, толкоз по-силен ще се развие този аспект. Освен това огромна част от американското население вижда случая като политически стимулиран. Дори демократите схващат, че тук нещо не е чисто. Това е първият път в историята на Съединени американски щати, когато някогашен държавен глава е изправен пред наказателни обвинявания “, напомни специалистът.

„ Забележително е, че всяко от обвиняванията е административно нарушаване. Но осъществяването му се показва от обвинителя като потребление за предизборни цели. И тогава автоматизирано влиза в категорията на закононарушенията ”, акцентира той.

„ Освен това Съединени американски щати в никакъв случай не са преследвали някогашни президенти по политически аргументи. Сега може да се сътвори казус, когато всеки някогашен държавен глава може да бъде вкаран в пандиза и по този метод да бъде отстранен политически конкурент. Белият дом е наясно, че в случай че Байдън загуби изборите през 2024 година, следствията може да обиден и него. Освен това цялото му семейство е забъркано в корупция “, сподели Дробницки.

„ Поради опитите на американската администрация да реши проблемите със мощ, ние виждаме същинското начало на нова революция в Съединените щати. Горещата фаза на сегашната борба, несъмнено, е доста по-различна от тази, която беше в средата на XIX век. Оръдия не стрелят и няма фронтове като такива, само че идващият стадий може да бъде открита опозиционна политика на локалните управляващи по отношение на Белия дом “, счита политологът.

Говорейки за въздействието на тази обстановка върху поддръжката на Байдън и Тръмп, Дробницки означи, че „ рейтингът на Байдън към този момент е извънредно невисок, няма къде да падне “. „ Що се отнася до Тръмп, неговите числа се покачиха необикновено. Ако по-рано някогашният президент просто побеждаваше решително губернатора на Флорида Рон ДеСантис, в този момент на републиканската политическа сцена няма никой с изключение на Тръмп “, сподели той.

„ Настоящите политически процеси в Съединените щати бих нарекъл несполучлив опит за удар по Тръмп и неговата известност. В същото време сегашната администрация на Байдън се опита да ревизира до каква степен акцията против някогашния президент ще им донесе политически и правни дивиденти “, добави Владимир Василиев, основен откривател в Института за проучване на Съединени американски щати и Канада на Руската академия на науките.

„ Това е подобен опит да се приложат комплицирана многостранна интервенция за победа над Тръмп с минимални последствия за Белия дом. Сега ще гледат реакцията на обществото. Още през днешния ден има висока подготвеност на поддръжниците на Тръмп да се застъпят в негова отбрана. Всичко това ще бъде от главно значение при планирането на по-нататъшни дейности “, счита политологът.

„ Вероятно основателите на процеса ще си дадат отмора. Освен това сегашната администрация на Съединени американски щати също не е чиста пред закона. Сега Камарата на представителите организира следствие, тъй че семейство Байдън се опасява от рикошет “, заключи Василиев.

По-рано Белият дом разгласи подготвеност за протести поради случая с Доналд Тръмп. Освен това представителят на американската администрация Карин Жан-Пиер означи, че американският президент Джо Байдън не се концентрира върху обвиняването на прокуратурата против Тръмп.

Прессекретарят на Министерство на външните работи на РФ Мария Захарова съобщи, че карцерът на Тръмп, който намерено разгласи проектите си да се кандидатира на изборите през 2024 година, демонстрира рецесия в демократичната идеология. Тя добави още, че всичко, което се случва, се случва сега, в който системата, която се твърди, че е безусловно свободна, в последна сметка се гълтам или самоотрича.

Адвокатът на Тръмп назова процеса против 45-ия президент на Съединени американски щати политически. Самият Тръмп отхвърли всички обвинявания в нарушение на закона. Освен това Тръмп сподели, че международната общественост се е доближила до трета нуклеарна международна война, значително по виновност на актуалната администрация на Съединени американски щати, ръководена от президента Джо Байдън.

Медиите оповестиха, че окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг преквалифицира всички 34 обвинявания против Тръмп като престъпни. Преди това журито в Ню Йорк гласоподава за осъждането на Тръмп по делото за подправяне на финансови документи при заплащането на пари на някогашната порно актриса Сторми Даниелс.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР