Белият дом съобщи в петък, че “обект на голяма надморска

...
Белият дом съобщи в петък, че “обект на голяма надморска
Коментари Харесай

САЩ свалиха над Аляска неидентифициран обект, “летящ на голяма височина”

Белият дом заяви в петък, че “обект на огромна надморска височина ” е бил свален над Аляска. Президентът Джо Байдън подреди свалянето, изясни представителят по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, добавяйки, че произходът на обекта не е избран. Той е летял на височина към 12,2 км.

Според Кърби защото това съставлява осезаема опасност за сигурността на цивилните полети и от съображения за нерешителност,  по рекомендация на Пентагона президентът Байдън е наредил на военните да смъкват обекта.

“Навлезе, вътре над нашите териториални води… в териториалното въздушно пространство и над териториалните ни води. Изтребители, изпратени от Северното командване на Съединени американски щати, смъкнаха обекта през последния час ”, сподели Кърби, “Не знаем кой е притежателят на този обект. Привлече вниманието на Съединени американски щати в четвъртък вечерта. ”

По думите му изглеждало, че обектът извършител няма маневреност и се носи “почти по прищявката напразно ”.

Изпратените изтребители са ревизирал дали обектът е пилотиран от човек и открили, че не е. Направени са били две прехващания – едно късно в четвъртък вечерта, когато обектът е бил огледан, и още едно в петък заран, което, по думите на Къри, “завърши със пукотевица ”.

Президентът Байдън е бил известен още в четвъртък вечер. Основното му основание да подреди събаряне е била сигурността на полетите, тъй като траекторията на обекта, оставен на милостта на ветровете, е станала мъчно предвидима.

“Очакваме сполучливо да извадим отломките, защото те паднаха освен в нашето териториално пространство, само че и на място, за което считаме, че е със замръзнала вода “, сподели Кърби, “Ще бъдат положени старания за намирането (на останките – бел. ред.) и се надяваме, че тогава ще можем да научим малко повече за това. ”

В Пентагона бригаден ген. Патрик Райдър сподели, че обектът е бил открит от наземния радар и е бил свален в 13:45 часа източно време.

Инцидентът се случи на фона на нова паника за това, което съгласно публични лица в Съединени американски щати е продължаваща стратегия на Китай за стартиране на балони за наблюдаване за събиране на разследваща информация по целия свят. Американски чиновници обявиха, че такива балони са прелетели над 40 страни, в това число най-малко четири пъти преди този момент над територията на Съединените щати.

Миналата седмица китайският балон провокира особена угриженост, защото прелетя над региони, където Съединените щати съхраняват нуклеарни ракети в подземни силози и базират стратегически бомбардировачи.

Инцидентът накара държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен да анулира идно пътешестване до Пекин, което се планираше от дълго време и имаше за цел да усъвършенства връзките сред двете съперничещи си суперсили. Кърби съобщи, че новият обект е бил засечен късно в четвъртък и свален в петък следобяд вашингтонско време.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР