Белият дом реши да не се освобождават повече от санкции

...
Белият дом реши да не се освобождават повече от санкции
Коментари Харесай

САЩ предприе стъпки за отстраняване на иранския петрол от пазара

Белият дом реши да не се освобождават повече от наказания страните, внасящи ирански нефт, след приключването на облекчението през май. Съобщавайки за този ход, Белият дом съобщи, че е постигнал съглашение със Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, " с цел да се подсигурява, че международното търсене ще бъде задоволено, защото целия ирански нефт се отстранява от пазара ", съобщи БГНЕС.
Белият дом изясни, че този ход има за цел да докара до нулев експорт на нефт в Иран, което подкопава главния източник на доходи на страната.
Контраадмирал Алиреза Тансири съобщи от своя страна, че в случай че на Иран не бъде позволено да изнася нефт през пролива Хормуз, той ще затвори маршрута.
Ормузкият проток е основен стратегически воден път, ситуиран сред Персийския залив и Заливът на Оман, с към 20% от международния нефт и към една трета от целия нефт, пренасян по море.
Въпреки по-ранните закани за свеждане на иранския експорт на недопечен нефт " до нула ", Вашингтон даде " краткотрайни освобождавания " в износа за огромни клиенти, като Китай, Индия, Италия, Япония, Южна Корея, Гърция и Турция, както и Тайван.
По-късно иранските медии оповестиха, че макар глобите на Съединени американски щати, приходите от нефт в страната са скочили с близо 50% през 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР