Белият дом призова днес китайския президент Си Дзинпин да използва

...
Белият дом призова днес китайския президент Си Дзинпин да използва
Коментари Харесай

Белият дом призова китайския президент Си Дзинпин да окаже натиск върху Путин за Украйна

Белият дом прикани през днешния ден китайския президент Си Дзинпин да употребява актуалното си посещаване в Москва, с цел да повлияе на съветския президент Владимир Путин да зачита украинския суверенитет и да приключи съветската война против Украйна, съобщи Ройтерс.

 

Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом, сподели пред кореспонденти, че Съединени американски щати са обезпокоени, че Си ще повтори апелите си за преустановяване на огъня, вследствие на което съветските сили ще останат на суверенна украинска територия.

 

Кърби сподели също, че Си би трябвало да беседва и с украинския президент Володимир Зеленски за последствията от войната за Украйна.

 

" Насърчаваме президента Си да окаже напън върху президента Путин директно за нуждата да зачита суверенитета на Украйна и териториалната й целокупност. Светът и съседите на Китай сигурно ще наблюдават деликатно " протичащото се, сподели той.

 

Си и Путин наподобява, че са свързани по-скоро " от нещо като брак по сметка ", в сравнение с от обвързаност, отбелязва Кърби.

 

" Тези две страни от дълго време се нервират от лидерската роля на Съединени американски щати в целия свят ", добави той.

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР