Белият дом предупреди, че финансовите и военни средства, с които

...
Белият дом предупреди, че финансовите и военни средства, с които
Коментари Харесай

Белият дом предупреди, че парите за помощ на Украйна срещу Русия са на изчерпване

Белият дом предизвести, че финансовите и военни средства, с които Съединени американски щати подкрепят Украйна във войната ѝ против Русия, скоро ще бъдат изчерпани.

Бюджетният шеф на Белия дом Шаланда Йънг е отправила предизвестието в писмо до републиканския ръководител на Камарата на представителите Майк Джонсън и други водачи на Конгреса по-рано през днешния ден, съобщи Ройтерс.

„ Искам да бъда ясна: без дейности от страна на Конгреса, до края на годината ще изчерпим ресурсите за закупуване на повече оръжия и съоръжение за Украйна, както и за даване на съоръжение от военните ресурси на Съединени американски щати. Няма магически запас от средства, който да посрещне този миг. Нямаме пари и съвсем нямаме време “, споделя Иънг в документа.

Републиканците управляват Камарата на представителите с нежно болшинство, а финансирането на Украйна стана мотив за политически разногласия.

Според изследване на Associated Press съвсем половината от жителите на Съединени американски щати считат, че за Украйна се харчи прекалено много.

Все по-голям брой републиканци не поддържат изпращането на повече помощ и не е ясно дали и по кое време настояването на Белия дом за спомагателна поддръжка на Киев ще бъде утвърдено от Конгреса.

Още през октомври администрацията на президента Джо Байдън внесе в законодателния орган на Съединени американски щати искане за разпределяне на 106 милиарда $ за финансиране на проектите за Украйна, Израел и сигурността на американските граници.

В украинският президент разяснява идните следващата година президентски избори в Съединени американски щати, като сподели, че " изборът на американците, си е избор на американците ".

" В случая с Украйна, в случай че през днешния ден устойчивостта се провали заради липса на помощ и дефицит на оръжия и финансиране, това ще значи, че Русия най-вероятно ще нахлуе в страните от НАТО ", сподели още Зеленски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР