Белият дом предупреди американските компании за чипове, че ако ситуацията

...
Белият дом предупреди американските компании за чипове, че ако ситуацията
Коментари Харесай

Reuters: САЩ са предупредили производителите на чипове за ограничения в износа за Русия

Белият дом предизвести американските компании за чипове, че в случай че обстановката към Украйна ескалира, против Руската федерация могат да бъдат въведени нови ограничавания за експорт, в това число тези, ориентирани към блокиране на достъпа на страната до световни доставки на електроника. Ройтерс заяви това в сряда.

Съответният диалог сред чиновници от Съвета за национална сигурност (СНБ) на Белия дом и представители на Американската асоциация на полупроводниковата промишленост се състоя предишния петък.

Според Ройтерс, по време на диалога представителите на промишлеността са били помолени да бъдат подготвени за невиждани ограничения против Москва при положение на ескалация към Украйна.

„ Съветът за национална сигурност уточни, че администрацията интензивно обмисля всички разновидности “, се споделя в имейл, получен от организацията от ръководителя на асоциацията на производителите на полупроводници, който е изпратен до членове на асоциацията след диалога..

„ Ние казахме доста ясно, че Съединени американски щати, със своите съдружници и сътрудници, обмислят редица благоприятни условия при положение на по-нататъшно съветско навлизане в Украйна “, сподели Белият дом пред Ройтерс.

Те означиха, че евентуалните ограничения са ориентирани към „ нанасяне на съществени вреди на съветската стопанска система “. В същото време Белият дом отхвърли да удостовери обстоятелството на диалог сред чиновници на администрацията и представители на асоциацията.

По-рано Bloomberg заяви, че администрацията на Съединени американски щати обмисля разновидността за ограничение на износа на високотехнологични артикули за Руската федерация, както и на микроелектроника, която се създава по американски технологии или програмен продукт. Списъкът с съставни елементи и артикули може да варира от авионика и принадлежности до смарт телефони, игрови конзоли и тв приемници.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за хипотетично допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Той акцентира, че Русия не съставлява опасност за никого. В същото време Песков не изключи опцията от провокации за оправдаване на сходни изказвания и предизвести, че опитите за принудително разрешаване на рецесията в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последствия.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР