Белият дом поиска да бъде уволнена журналистка от спортната мрежа

...
Белият дом поиска да бъде уволнена журналистка от спортната мрежа
Коментари Харесай

Белият дом поиска уволнение на журналистка за обида към Тръмп

Белият дом изиска да бъде уволнена журналистка от спортната мрежа ESPN поради изявление в Twitter, че президентът Доналд Тръмп е бял супремасист (понятието е по-широко от „ расизъм “, включва хрумвания за расово, полово, етническо и наследствено превъзходство).

" Това е един от най-скандалните мнения, които някой може да направи и мисля, че това е претекст за уволняване “, съобщи говорителката на Тръмп Сара Сандърс.

Журналистката от Детройт Джамел Хил, афроамериканка, написа в понеделник, че Тръмп е най-невежият президент през целия й живот и избирането му обидно. Тя прибавя, че милиардерът е бял супремасист, заобиколен от други бели супремасисти.

В същото време Конгресът утвърди с цялостно единогласие резолюция против „ белия шовинизъм “ и „ белия супремасизъм “. Сенатът одобри документа в понеделник, последван от Камарата на представителите и към този момент е на бюрото на Доналд Тръмп.

За милиардера това е предизвикателство, тъй като или би трябвало да го подпише, или да му наложи несъгласие. Може и нищо да не направи, само че в този случай резолюцията ще влезе в действие автоматизирано след 10 дни. Тя беше призната, с цел да осъди публично насилието в Шарлътсвил и откакто Тръмп провокира слисване измежду политическата класа в Съединени американски щати, в това число измежду републиканците, с меката си позиция към неонацистите и супремасистите.

Конгресмените желаеха експлицитно от президента да осъди расистките, екстремистките, ксенофобските, антисемитските групи и белите супремасистите, както и да ангажира всички държавни средства против неонацистите и Ку-Клукс-Клан. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР