Белият дом осигурява споразумения за защита на ИИ от осем допълнителни технологични компании

...
Осем нови технологични компании – включително Adobe, IBM, Nvidia, Palantir
Коментари Харесай

Осем нови технологични компании – включително Adobe, IBM, Nvidia, Palantir и Salesforce – поемат доброволни ангажименти за изкуствен интелект, каза високопоставен служител на администрацията на Байдън пред CNN, тъй като Белият дом се стреми да защити развитието на нововъзникващата технология, като същевременно работи за по-всеобхватна регулиране.

Споразуменията, които ще бъдат обсъдени на среща в Белия дом с началника на персонала Джеф Зиентс, министъра на търговията Джина Раймондо и лидери в индустрията във вторник, се основават на доброволни ангажименти, обявени по-рано това лято от седем водещи компании за ИИ, включително Microsoft и Google, с цел за стимулиране на „безопасно, сигурно и надеждно развитие на AI технологията“, каза Белият дом.

„Президентът беше ясен: възползвайте се от предимствата на ИИ, управлявайте рисковете и действайте бързо – много бързо. И ние правим точно това, като си партнираме с частния сектор и дърпаме всеки лост, който имаме, за да постигнем това“, каза Zients в изявление преди срещата във вторник.

Втората вълна от ангажименти, която също включва компаниите Cohere, Scale и Stability, е подобна на тези, изложени по-рано това лято, включително съгласие за външно тестване на AI системи преди тяхното публично пускане и въвеждане на протоколи, за да се гарантира, че потребителите знаят когато съдържанието е генерирано от AI.

Компаниите също така се ангажират да „инвестират в киберсигурност и предпазни мерки срещу вътрешни заплахи, за да защитят собствени и непубликувани тегла на модела“; споделяне на информация за управление на рисковете от AI с други в индустрията и правителства; съсредоточаване върху изследвания върху обществените рискове, породени от ИИ; и разработване на системи за „помощ за справяне с най-големите предизвикателства пред обществото“, каза Белият дом.

Високопоставен служител на администрацията каза, че докато ангажиментите, обявени през юли, идват от компании, обучаващи големи AI системи, този нов кръг от съобщения включва по-широка част от индустрията, включително компании, които правят „бизнес към бизнес“ или такива, които извършват творческа работа.

Тласъкът идва, тъй като администрацията на президента Джо Байдън все още работи за разработването на изпълнителни действия относно изкуствения интелект, първите от които се очаква да бъдат въведени това лято. Служителят, който говори с CNN, каза, че администрацията е „постигнала голям напредък“, но не уточни кога ще бъдат разкрити плановете.

Служители на администрацията на Байдън също са обсъждали със законодателите на Капитолийския хълм относно разработването на законодателство за регулиране на ИИ.

„Трябва да сме с ясни очи и бдителни за заплахите от нововъзникващите технологии, които могат да представляват – не е задължително – но могат да представляват за нашата демокрация и нашите ценности“, каза Байдън през юли. „Това е сериозна отговорност. Трябва да го направим правилно. Има и огромен, огромен потенциал нагоре.”

Срещата в Белия дом идва, когато лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър ще бъде домакин на повече от половин дузина водещи технологични изпълнителни директори, включително Марк Зукърбърг от Meta и Илон Мъск от X – компанията, известна преди като Twitter – във Вашингтон в сряда като част от „AI Insight Forum“ за обсъждане на въпроси, пред които е изправено регулирането на AI. Очаква се събитието да включва и главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай и бившия главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмид, главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман, главния изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела и главния изпълнителен директор на Nvidia Дженсен Хуанг.

Браян Фънг и Джереми Даймънд от CNN допринесоха за този доклад

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР