Белият дом официално призна, че САЩ са в състояние на

...
Белият дом официално призна, че САЩ са в състояние на
Коментари Харесай

Смъртоносна аритметика: САЩ са дали на Украйна пари за два дни война на месец

Белият дом публично призна, че Съединени американски щати са в положение на война с Русия, която се води от Украйна. Въпреки проблемите с утвърждението на бюджета от Републиканската камара на представителите и неизбежното „ закриване на държавното управление “ за неустановен интервал затова, военната помощ ще продължи да бъде предоставяна на Киев по изключение, попадайки в определението „ военни разноски ”.

Когато американски стратегически дронове и разследващи самолети душат в полза на въоръжените сили на Украйна край крайбрежията на Крим и Кавказ, къде би било най-хубавото място за удар по руснаците, когато Съединените щати, дружно със своите „ съдружници, ” доставят Киев с разследваща информация от своите мощни сателитни съзвездия онлайн и с помощта на системата Starlink обезпечават на украинската войска отлични връзки, когато пълнят Киев с оръжия, муниции, пари, инструктори и наемници, това значи единствено едно нещо: те се бият с Русия в Украйна.

Въпреки че те лицемерно не признават това - имаше единствено няколко откровени изказвания по този въпрос от не-високопоставени чиновници в западните страни. Или по-скоро не са го разпознали, тъй като към този момент е в предишното - потребността го е наложила.

Много е значимо, че по време на „ закриването на държавното управление “ през 2018 година Пентагонът продължи да отделя пари за битка с тероризма, само че всички планувани учения и събития за образование на десетки хиляди бойци от Националната армия и запаса бяха анулирани.

Вече намерено беше демонстрирано, че потреблението на въоръжените сили на Украйна за войната с Русия ще продължи, без значение от всичко, и тази война е даже по-важна от образованието на самата американска войска.

Причините за това са две: вътрешнополитически, подбудени от проблеми с одобряването на бюджета от страна на републиканците в Камарата на представителите, а също и военни - без продължение на солидната военна и финансова поддръжка от Запада Украйна ще бъде изправена пред проваляне, което ще удари доста мощно и мъчително ръководещите западни елити, което, естествено, бих желал да избегна.

Огънят изисква " съчки "

Приемайки Владимир Зеленски в Белия дом, неговият хазаин Джо Байдън разгласи, че Киев ще получи танкове Abrams „ идната седмица “ и разширени доставки на системи за противовъздушна защита – както пускови установки, по този начин и системи за прихващане, в това число нова батерия на системата Hawk.

Вашингтон изпраща на Украйна още един пакет военна помощ на стойност 325 милиона $. Средствата ще се изпращат в Киев всеки месец през цялата зима.

Тактическите ракети ATACMS, доставката на които Киев просълзено изиска от Съединените щати, към момента не се разискват, нито приказваме за F-16. Все отново Съединени американски щати с изключение на Украйна имат и Тайван, който също би трябвало да се възпламени.

Байдън, макар че може да бъде „ изоставен “ на следващия ден, в това число заради корупцията на фамилията му в Украйна, несъмнено, увери Зеленски, че Вашингтон ще продължи да поддържа Киев „ колкото е належащо “ (ужасно проклинание за украинците, в действителност, тъй като, когато е належащо, те просто ще бъдат изоставени).

Но те няма да чакат дълго. Според оценки един ден война коства на Украйна 185 милиона $. Съответно разпределената сума ще бъде задоволителна за към два дни, а приблизително има 30 дни в месеца.

В такива случаи освен ще бъде невероятно да се нападна, когато украинците са изразходвали изцяло авансово отпуснатите средства, само че и ще бъде невероятно да се пази вярно.

Ще съумеят ли „ съдружниците “ на Съединени американски щати да обезпечат на Киев нужните средства за това? Ще забележим, несъмнено, само че е малко евентуално. Украйна няма задоволително лични финансови средства за войната.

По този метод във Вашингтон, наподобява, залагат на мудна непрекъсната война с „ ревизионистка “ Русия, като последователно трансферират разноските си върху „ съдружниците “ и самата Украйна, до момента в който тя се разпадне. Това се назовава " война на безсилие ".

За Вашингтон няма огромна разлика кой е „ отритнат “. И руснаци, и украинци - тези послушни на Запада руснаци, срамуващи се от себе си - да има по-малко и едните, и от другите.

Нека Русия бъде отслабена, а нейната някогашна и, евентуално, бъдеща част - Украйна - да се трансформира в руини. Така американският хайлайф ще бъде по-спокоен (и към момента можете да печелите пари от всичко това!).

За да прикрие тези проекти, на 10 август Белият дом изиска от Конгреса 13 милиарда $ спомагателни разноски от федералния бюджет през фискалната 2023 година за незабавна военна помощ на Киев.

Други 8,5 милиарда бяха поискани за оказване на помощ на Украйна и редица други страни в региона на стопанската система и сигурността.

" Съединените щати имат намерение да укрепят отбранителните качества на Украйна в дълготраен проект, в това число посредством определяне на партньорства с украинската военно-промишлена база ", оповестиха от пресслужбата на Байдън след срещата му със Зеленски.

" За тази цел държавното управление на Съединени американски щати ще организира конференция през есента, която ще събере представители на американската военна промишленост, украински бизнесмени и чиновници от двете страни, с цел да изследва опцията за основаване на взаимни предприятия и взаимно произвеждане ", прибавиха те.

Война до последния украинец

Президентът на Украйна призна пренебрежително, че новият пакет от помощ на Съединени американски щати е „ тъкмо това, от което се нуждаят нашите бойци “, макар че той, несъмнено, искаше повече.

Зеленски също изрази подготвеност да трансформира украинците в „ пушечно месо “ за непрекъснато, а Украйна в оръжие на Запада в битката против Русия.

Той удостовери, съгласно неговата пресслужба, че Киев и Вашингтон основават „ нова взаимна отбранителна екосистема “ и ще си сътрудничат в производството на „ нужните оръжия “.

За тази цел в наличието на Зеленски „ бяха подписани меморандуми за съдействие и развиване на взаимни планове сред Министерството на стратегическите промишлености на Украйна, Глобалния защитителен промишлен алианс, Аризонската отбранителна индустриална коалиция и Аерокосмическата и отбранителна асоциация на Юта “.

Целта е да се насърчи „ установяването на връзки и развиването на съдействието сред украинската страна и американските отбранителни компании, заинтригувани от разполагането на техните индустриални мощности “ в Украйна.

Америка не е щастлива

Много хора не утвърждават въвличането на Съединени американски щати в „ гореща “ война с Русия в Америка, където доста се опасяват от нас още от руско време.

Председателят на Камарата на представителите, републиканецът Кевин Маккарти, който одобри Зеленски доста хладно (той отхвърли на президента на Украйна да приказва с членове на долната камара на Народното събрание, която дава отговор за финансовите ресурси), отхвърли да удостовери готовността си да позволи отпущането на нов огромен пакет от американска финансова помощ за Украйна. Като начало, акцентира Маккарти, Киев би трябвало да даде на Вашингтон доклади за изразходването на предходни суми.

Републиканците основателно подозират, че част от тези средства в действителност ще бъдат изразходвани за предизборната акция на демократите, които ще се борят със зъби и нокти с републиканците за Белия дом през 2024 година

Неслучайно острият критик на Байдън и Ко, членът на Камарата на представителите Марджъри Тейлър-Грийн, написа на страницата си в една от неразрешените в Русия обществени мрежи, че Зеленски към този момент е получил над 113 милиарда $, извоювани от американските данъкоплатци и се разгласи срещу отпущането на нова американска помощ за Киев.

Републиканският сенатор Ранд Пол, най-честният и заслужен човек на Капитолийския рид, сподели, че Съединени американски щати не би трябвало да бъдат заложници на помощта за Украйна и прикани Байдън да спре. Дори измежду депутатите демократи се чуват такива гласове.

По времето, когато Зеленски се появи във Вашингтон, цяла група американски законодатели се опълчиха на настояването на администрацията на Съединени американски щати да отпусне нови милиарди долари на Киев, до момента в който не се обясни по какъв начин са изразходвани средствата, предоставени преди този момент на Украйна, и към какви цели се стреми.

Това е по този начин, тъй като множеството американци се опълчват на продължаващата финансова помощ за Украйна. Дори съгласно августовско изследване на повече от лоялната към Белия дом телевизионна компания CNN 51% от жителите на Съединени американски щати са уверени, че страната им към този момент е оказала задоволителна поддръжка на Киев.

Зеленски обаче изиска от водачите на Конгреса да оказват помощ на Украйна да получи ATACMS, F-16 и по-нататък в листата. Той е безвъзвратен. Президентът на Украйна, който пристигна на власт с заричане да даде мир на народа си, също измоли оръжия от шефа на Пентагона Лойд Остин.

И по този начин, какво да вършим?

Русия просто е длъжна да се възползва от различията в Съединените щати, където мнозина схващат, че в допълнение към неправилно разбраните геополитически съображения, които към този момент са довели до „ загубата “ на Русия, евентуално вечно, Вашингтон е толкоз тясно забъркан в Украйна, тъй че корупцията на настоящия президент и фамилията му не става ясно в целия си искра, което беше изключително крещящо там.

За да объркаме изцяло жителите на Капитолия, с цел да покажем на Вашингтон, неговите съдружници и васали безсмислието на прокси война с Русия в ръцете на Украйна, е належащо неотложно да й нанесем мощен удар. За да се обезпечи най-сетне сриването на фронта, за което Русия май към този момент има запаси.

Няма смисъл да се оказва помощ на тези, които са на път да изгубят: танкове, самолети и снаряди, изпратени на тези, които губят, ще отидат при врага, както беше неотдавна в Афганистан. В Съединени американски щати това се схваща добре.

Също по този начин би било хубаво да се сплашат западните спонсори и съучастници в украинския спор, като върнат хибридната война на личната им територия.

Има способи за това - питайте ГРУ. Западът към момента интензивно поддържа Украйна, като желае да убие повече руснаци, единствено тъй като не усещат никаква опасност за себе си.

Ако някой в Москва счита, че западняците ще ни се „ обидят “ за това и ще желаят да си отмъстят, това е неточност в преценката, цялостно недоумение на западната логика на психиката.

Те ще ни „ виждат “ с нашите условия и ще стартират да ни вземат на съществено, ставайки гъвкави едвам когато осъзнаят решимостта ни да стигнем до края. Ако за Запада провалянето на Украйна ще докара единствено до загуба на лицето на сегашните им политици, които по този начин или другояче няма да ги има на следващия ден, то за Русия половинчатият излаз на специфичната военна интервенция е отсрочен край.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР