Белият дом одобри нов пакет от до 600 милиона щатски

...
Белият дом одобри нов пакет от до 600 милиона щатски
Коментари Харесай

САЩ одобри пакет от 600 милиона долара военна помощ за Украйна

Белият дом утвърди нов пакет от до 600 милиона щатски $  допълнителна военна помощ за Украйна, заяви Агенция Франс Прес. Помощта включва  съоръжение и услуги, както и образование , се споделя в изказване.

Министерството на защитата посочи в по-късно изказване, че пакетът ще включва 37 000 снаряда, от които 1000 ще бъдат с точно ориентиране , и четири противоартилерийски радара, наред с други оръжия и съоръжение.

Повече муниции ще бъдат обезпечени и за ракетната система Himars, сподели Пентагонът, без да прецизира дали това ще включва ракетите с огромен обхват, известни като ATACMS, които Киев изиска от месеци.

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, Съединените щати предоставиха повече от 15 милиарда щатски $ военна помощ на Киев.

Това последно известие на Съединени американски щати идва две седмици откакто украинската войска стартира да води огромна контранастъпление против съветските войски.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди при започване на септември спомагателен оръжеен пакет от 675 милиона $ за Украйна.

Конгресът на двупартийна основа утвърди над 53 милиарда $ за сигурност, икономическа и филантропична помощ за справяне с нахлуването на Русия в Украйна тази година. Байдън подписа последния пакет на обща стойност 40 милиарда $ в закон през май. По това време Белият дом съобщи, че чака тези средства да стигнат до края на фискалната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР