Белият дом очаква ваксинациите на малки деца да започнат още

...
Белият дом очаква ваксинациите на малки деца да започнат още
Коментари Харесай

САЩ ваксинират масово деца срещу коронавирус от 21 юни  

Белият дом чака имунизациите на дребни деца да стартират още на 21 юни, в случай че федералните управляващи одобрят използването им през идващите седмици. Това сподели в четвъртък координаторът за отговор на COVID-19 в Белия дом Ашиш Джа, представен от "Ройтерс ".

Джа сподели пред кореспонденти, че държавното управление на Съединени американски щати разполага с задоволително ваксини против COVID-19 от Pfizer и Moderna, с цел да стартира програмата за дребни деца, в случай че и когато имунизациите бъдат утвърдени.

Той сподели, че федералното държавно управление ще даде 10 милиона дози ваксини на щатските и локалните управляващи, с цел да стартира всеобщи имунизации на деца под 5-годишна възраст.

Pfizer и неговият сътрудник BioNTech в сряда приключиха документите си в Американската администрация по храните и медикаментите, с цел да желаят позволение за своята ваксина против COVID-19 при дребни деца.

Все още не е утвърдена ваксина против COVID-19 за деца от тази възрастова група в множеството елементи на света. Остава неразбираемо какъв брой родители ще имунизират дребните си, защото търсенето е ниско при деца на възраст от 5 до 11 години.

През март Moderna разгласява данни от изследвания, които демонстрират, че двудозовата ѝ ваксина е безвредна и основава сходен имунен отговор при дребни деца, както при пълнолетни лица.

Независимите съветници на FDA ще обсъдят двете заявки на среща, планувана за 14-15 юни, като се чака FDA да вземе решение скоро по-късно, сподели Джа.

Той означи, че Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите също би трябвало да създадат рекомендация, в случай че FDA позволи имунизациите и сподели, че организацията ще дефинира дати за съвещанията на своята комисия "много, доста скоро ".

Джа сподели, че доста лекарски кабинети могат да бъдат затворени на 20 юни за празника на 16 юни, само че в случай че FDA и CDC одобрят имунизациите, имунизациите на дребни деца ще стартират "сериозно " още на 21 юни.

"Нашето очакване е, че в границите на седмици всеки родител, който желае детето му да бъде имунизирано, ще може да го направи, сподели той. "Ще изпратим дозите допустимо най-бързо. " news bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР