Белият дом обяви вчера национален план за борба с ислямофобията

...
Белият дом обяви вчера национален план за борба с ислямофобията
Коментари Харесай

Белият дом огласи национална стратегия срещу ислямофобията

Белият дом разгласи през вчерашния ден народен проект за битка с ислямофобията в Съединени американски щати, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 833
Правителството на президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в ще работи с представители на мюсюлмански организации, покровителствен групи, членове на Конгреса и други, с цел да създаде национална тактика за " противопоставяне на бича на ислямофобията и омразата във всичките й форми ", уточни говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер в изказване.

" Прекалено дълго мюсюлманите в Америка и хората, възприемани като мюсюлмани, като араби и сикхи, са подлагани на многочислени, подклаждани от ненавист офанзиви и други дискриминационни дейности ", сподели Жан-Пиер.

" Всички ние скърбим за неотдавнашното варварско ликвидиране на 6-годишния Уадеа ал Фаюм, американско палестинче от мюсюлманско семейство, и за жестокото нахлуване над майка му в дома им край Чикаго ", добави тя, написа Българска телеграфна агенция.

Планът е част от напъните на държавното управление за усилване и по-добро съгласуване на битката против ислямофобията, антисемитизма и обвързваните с тях форми на дискриминация.

" В Америка няма място за ненавист към който и да било ", обявиха от Белия дом.

Американското държавно управление подхваща тази стъпка в разгара на спора в Газа и напрегнатата обстановка в Близкия изток. Бедственото състояние на жителите на линията Газа и многото цивилни жертви в гъстонаселения крайбрежен регион породиха интернационалните рецензии към дейностите на Израел.

Все по-често държавни управления, изразяващи непоколебима взаимност с Израел, търпят рецензии. Правителството на Байдън се сблъсква с обвинявания от страна на мюсюлманския свят, че заема прекомерно едностранчива позиция в поддръжка на Израел, пренебрегвайки страданията на палестинците в Газа. Байдън е подложен на напън по този въпрос и от гласоподавателите от мюсюлманската общественост в Съединени американски щати, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР