Белият дом обяви това, което нарича най-значимите действия, предприемани някога

...
Белият дом обяви това, което нарича най-значимите действия, предприемани някога
Коментари Харесай

САЩ обявяват „най-силните глобални действия досега“ относно безопасността на изкуствения интелект

Белият дом разгласи това, което назовава „ най-значимите дейности, предприемани в миналото от някое държавно управление за прогрес в региона на сигурността на AI. "

Изпълнителна заповед на президента Байдън изисква от разработчиците на изкуствен интелект (AI) да споделят резултатите за сигурността с държавното управление на Съединени американски щати.

Това слага Съединени американски щати в центъра на световния спор за ръководството на ИИ.

Въпреки това, това е позиция, която държавното управление на Обединеното кралство се надяваше, че срещата на върха, на която то е хазаин тази седмица, ще му разреши да организира.

Двудневната среща стартира на 1 ноември в Блечли Паркирайте. Това е провокирано от опасения, че бързото развиване на AI системите може да докара до проблеми като създаването на по-смъртоносни биологични оръжия и повече парализиращи хакерски атаки.

Алекс Красодомски, старши теоретичен помощник в Chatham House, сподели пред BBC, че изпълнителната заповед демонстрира, че Съединени американски щати се считат за водач във връзка с това по какъв начин да се оправят с сходни закани.

Може ли огромната среща на върха на Сунак да ни избави от кошмара за ИИ? Просто управление, което да ви помогне да разберете AI

В изказване заместник-началникът на кабинета на Белия дом Брус Рийд сподели, че Съединени американски щати са издали „ най-строгия набор от дейности, които всяко държавно управление в света има подхванати в миналото по отношение на сигурността, сигурността и доверието на AI ".

Мерките включват

Създаване на нови стандарти за сигурност и сигурност за AI, в това число ограничения, които изискват AI фирмите да споделят резултатите от тестванията за сигурност с федералното държавно управление. Защита на поверителността на потребителите посредством основаване на насоки, които организациите могат да употребяват за оценка на техниките за дискретност, употребявани в AIH. Помагане за прекъсване на дискриминирането на AI логаритми и основаване на най-хубави практики за подобаващата роля на AI в правосъдната система. Създаване на стратегия за оценка евентуално нездравословни здравни практики, свързани с изкуствен интелект и основаване на запаси за това по какъв начин преподавателите могат отговорно да употребяват принадлежности за изкуствен интелект Работа с интернационалните сътрудници за внедряване на стандарти за изкуствен интелект по целия свят.

Администрацията на Байдън също подхваща стъпки към говеждо месо усили своята работна мощ с ИИ. От през днешния ден чиновници с опит в региона на изкуствения разсъдък могат да намерят подобаващи работни места във федералното държавно управление на AI.gov.

Това подкопава ли събирането в Обединеното кралство?

Г-н Krasodomski сподели, че поръчката е „ в действителност значима “, само че такава, която „ не е безусловно да са в сходство с задачите и задачите на Обединеното кралство за срещата на върха ".

" Срещата на върха в Обединеното кралство е посочена в изпълнителната заповед. Но е упомената под заглавието на „ придвижване на американското водачество в чужбина “ - което демонстрира, че Съединени американски щати доста ясно знаят, че са огромният състезател тук дружно с Китай, само че по-точно американските компании са тези, които в действителност вървят напред “, сподели той.

Г-н Красодомски добави: „ Трудно е да се провежда дребна, извънредно техническа среща на върха, само че ясно мисля, че в случай че тази технология ще има доста световно влияние, ще има би трябвало да има доста други типове работа и ангажираност със страни по света ", сподели той.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис и висши ръководители от американските софтуерни колоси идват в Обединеното кралство тази седмица, с цел да обсъдят сигурността на ИИ на срещата на върха на държавното управление на Обединеното кралство за ИИ, която се разгласи за „ първият в света “.

Срещата на върха, домакинствана от министър-председателя Риши Сунак, ще се концентрира върху възходящите страхове по отношение на последствията от по този начин наречения граничен ИИ. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш също ще участват.

Обединеното кралство е решено да се нарежда като световен водач в региона на опитите за минимизиране на рисковете, подбудени от тази мощна технология.

Но Европейски Съюз е в развой на приемане на закон за ИИ, Китай към този момент е създал редица строги правила за ИИ и в този момент Съединени американски щати издадоха тази заповед.

На всичкото от горната страна, съгласно новинарската организация Ройтерс, се оповестява, че индустриалните страни от Групата на седемте (G7) се спогаждат за кодекс на държание за компании, разработващи модернизиран AI системи.

Цялата тази активност повдига въпроса какъв брой в действителност ще бъде оставено за разискване в Блечли Парк тази седмица.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР