Белият дом обяви нов пакет санкции срещу руски депутати, олигарси

...
Белият дом обяви нов пакет санкции срещу руски депутати, олигарси
Коментари Харесай

САЩ санкционират над 300 руски депутати и олигарси

Белият дом разгласи нов пакет наказания против съветски депутати, олигарси и отбранителни компании в отговор на нашествието в Украйна, оповестява " Франс прес ".

Мерките включват заледяване на притежавани в Съединени американски щати активи и са ориентирани против 328 членове на долната камара на съветската Държавна дума и 48 отбранителни компании, " които подхранват военната машина на президента Владимир Путин " , се показва в изказване, оповестено по време на присъединяване на американския президен Джо Байдън в срещите на високо ниво в Брюксел по отношение на войната.

Под удара на новите наказателни ограничения попада и Херман Греф, основен изпълнителен шеф на най-голямата съветска финансова институция " Сбербанк ".
 Англия удря със наказания още 65 съветски банки и олигарси
Англия удря със наказания още 65 съветски банки и олигарси

Лондон ускорява натиска върху съветската стопанска система

За глобите заяви и самият Байдън в Туитър. Относно глобените лица той написа следното: " Те персонално печелят от политиката на Кремъл и би трябвало да споделят и болката ".

От Министерството на финансите на Съединени американски щати декларират, че ходът на Вашингтон като цяло е в сходство с тези, които към този момент са подхванати от Европейския съюз, Англия и Канада.

Според ведомството посредством санкционирането на съветските компании за отбранителна индустрия " днешните дейности ще имат бездънен и дългогодишен резултат върху отбранително-индустриалната база на Русия и нейната верига за доставки ".

По-рано през днешния ден. Засегнати от тях са 65 съветски банки, основни промишлени браншове и редица членове на съветския хайлайф.
 Съединени американски щати готвят нови наказания против Русия
Съединени американски щати готвят нови наказания против Русия

Някои ограничения може да бъдат оповестени още тази седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР