Белият дом обяви днес нова военна помощ от 300 милиона

...
Белият дом обяви днес нова военна помощ от 300 милиона
Коментари Харесай

САЩ отпуснаха нова военна помощ за Украйна

Белият дом разгласи през днешния ден нова военна помощ от 300 милиона $ за посрещане на " незабавните " потребности на Украйна, съобщи " Франс прес ". (Видеото е архивно.)

Пакетът " дава отговор на избрани незабавни потребности на Украйна ", само че не е за сметка на одобряването на нови средства от американския Конгрес, акцентира Джейк Съливан – съветникът на американския президент Джо Байдън по националната сигурност.



Междувременно конгресмени от Камарата на представителите на Съединени американски щати започнаха подписка в опит да насрочат наложително гласоподаване на законопроекта за отпущането на военна помощ за Украйна, Израел и Тайван на обща стойност 90 милиарда $, преодолявайки трудностите, създавани от ръководителя на законодателния орган – републиканеца Майк Джонсън, съобщи " Ройтерс ". 

Джим Макгавърн, който е водеща фигура от Демократическата партия в Комисията по правилника на Камарата на представителите, съобщи, че тази заран е почнал да събира подписи за петиция " за освобождение от отговорност " – парламентарна процедура за извеждане на законопроект отвън комисия и внасянето му за разглеждане без да има отчет от комисията, която бива " освободена от отговорност ". 



Това е рядко прилаган процедурен инструмент за наложително насрочване на гласоподаване, в случай че се съберат подписите на най-малко 218 членове на Камарата на представителите, в която право на глас имат 435 конгресмени.  

Месеци откакто президентът демократ Джо изиска Конгресът да утвърди отпущането на спомагателна интернационална помощ за сигурност, Сенатът поддържа пакета за Украйна, Израел и Тайван със 70 на 30 гласа. Помощта обаче не беше придвижена в Камарата на представителите поради съпротивата на ръководителя Майк Джонсън и на други републиканци, които са съдружници на Доналд Тръмп.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР