Белият дом обяви днес, че САЩ ще доставят значителни“ средства

...
Белият дом обяви днес, че САЩ ще доставят значителни“ средства
Коментари Харесай

САЩ не дават ракети с голям обсег ATACMS на Украйна

Белият дом разгласи през днешния ден, че Съединени американски щати ще доставят " обилни “ средства за противовъздушна защита на Украйна, само че без да й дават за момента ракетите ATACMS с огромен обхват, за които Киев упорства, съобщи Франс прес.

Американският президент Джо Байдън " е решил, че няма да дава ATACMS, само че не е изключил тази опция в бъдеще ", съобщи на конференция съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.



Украинският президент Володимир Зеленски, който през днешния ден е във Вашингтон и се готви да бъде признат в Белия дом, съобщи тази седмица, че би било " отчаяние “ за него да си замине без тези мощни тактически ракети.

Той също по този начин посочи резултатите от контранастъплението, стартирано от украинските въоръжени сили, което беше подложено на критика в печата от поискали да останат анонимни американски военни.

" Украйна в действителност си връща позициите, прави го систематично, малко по малко “, сподели Зеленски.

Съливан уточни, че посредством по-специално на американската военна помощ, украинските сили са съумели " да освободят повече територия за три месеца, в сравнение с руснаците бяха в положение да завладяват за осем месеца “.



" Няколко огромни града в Украйна не са под съветска окупация или надзор през днешния ден. На първо място с помощта на смелостта на украинските бойци и на украинския народ, който ги поддържа, само че също по този начин, не без значение, с помощта на материалната поддръжка, която предоставихме ", сподели съветникът на Байдън.

Някои конгресмени републиканци упорстват Съединени американски щати да спрат финансовата и военна помощ за Украйна, аргументирайки се, наред с други неща, че това било " изгубена идея ", показва Агенция Франс Прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР