Белият дом обяви, че от пътниците вече няма да се

...
Белият дом обяви, че от пътниците вече няма да се
Коментари Харесай

САЩ премахват задължителната ваксинация срещу COVID-19 за за пристигащи в страната

Белият дом разгласи, че от пасажерите към този момент няма да се изисква да са имунизирани против COVID-19, с цел да влязат в Съединени американски щати, предадоха международните организации.

На 11 май, когато в Съединени американски щати завършва изключителната обстановка, обвързвана с ковид, ще отпадне условието за имунизация против COVID-19 за хората, пътуващи с интернационалните полети, и за федералните чиновници, уточни Белият дом, представен от Ройтерс.

През февруари Камарата на представителите в американския Конгрес гласоподава за анулация на условието множеството задгранични пасажери да бъдат имунизирани против COVID-19 - едно от дребното към момента настоящи ограничавания за пътуващите, свързани с пандемията.

През юни предходната година държавното управление на Байдън се отхвърли от условието хората, идващи в Съединени американски щати със аероплан, да са с негативен тест за Коронавирус, само че резервира условията на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) за имунизация на множеството задгранични пасажери.

Правилата попречиха на сръбската тенис звезда Новак Джокович да взе участие в някои шампионати в Съединени американски щати, защото не е имунизиран против COVID-19, само че от 12 май той ще може свободно да се състезава на огромни американски шампионати като Откритото състезание на Съединени американски щати.

Министерството на вътрешната сигурност също съобщи, че от 12 май към този момент няма да изисква от пасажерите, които не са американски жители и влизат в страната през сухоземни контролни пунктове или с фериботите, да бъдат имунизирани против COVID и да показват доказателство за имунизацията при поискване.

Правилата, наложени от американското държавно управление през септември 2021 година, задължаваха към 3,5 милиона федерални чиновници и хора, работещи по контракт, да се имунизират, като при отвод те биваха уволнявани или им се постановяваха дисциплинарни санкции. Тези правила обаче не се ползват към този момент повече от година след поредност правосъдни решения.

През март федерален апелативен съд удостовери решение, блокиращо използването на условието за имунизиране на чиновниците.

Съединени американски щати вкараха условието за наложителна имунизация, с цел да забавят разпространяването на ковид. Белият дом заяви, че от януари 2021 година насам смъртните случаи от COVID-19 са намалели с 95%, а хоспитализациите - с близо 91%. Според държавното управление смъртните случаи, свързани с коронавирус, са на най-ниското си ниво от началото на пандемията, отбелязва ДПА.

" Макар че имунизацията остава един от най-важните принадлежности за опазване на здравето и сигурността на чиновниците и за успеваемостта на работните места, в този момент се намираме в друга фаза, когато тези ограничения към този момент не са нужни ", се споделя в изказването на Белия дом.

В началото на пандемията през март 2020 година тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи възбрана за пътешестване в страните, мощно наранени от ковид, в това число Китай и 26 европейски страни.

Франс прес напомня, че Съединени американски щати публично са страната с най-вече умряли от коронавирус - над един милион души, а също, че 270 милиона американци са с най-малко една доза ваксина против COVID-19.     
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР