Белият дом обяви, че няма индикации Москва да се подготвя

...
Белият дом обяви, че няма индикации Москва да се подготвя
Коментари Харесай

САЩ: Няма признаци Русия да готви ядрен удар в Украйна

Белият дом разгласи, че няма индикации Москва да се приготвя да употребява нуклеарно оръжие в Украйна, откакто съветският президент Владимир Путин по-рано разгласи, че нуклеарната триада на Русия е в подготвеност.

Реториката на Русия по тематиката за нуклеарните оръжия е безразсъдна откогато тя нахлу в Украйна през февруари 2022 година, акцентира представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер.



" Не виждаме никакви аргументи да поправяме личната си нуклеарна позиция, нито индикации, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие в Украйна ", сподели Жан-Пиер.

" Изглеждаше, че Путин повтаря нуклеарната теория на Русия, откакто беше запитан по време на изявление за потреблението на оръжията ", уточни Жан-Пиер пред кореспонденти, пътуващи с президента на Съединени американски щати Джо Байдън до Милуоки.



" Въпреки това нуклеарната изразителност на Русия беше безразсъдна и безотговорна през целия този спор ", добави тя.

" Русия беше тази, която брутално нахлу в Украйна без провокация или опрощение и ние ще продължим да поддържаме Украйна, до момента в който пази своя народ и територия от съветската експанзия ", добави Жан-Пиер.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР