Белият дом обвини днес Илон Мъск, че е извършил позорно

...
Белият дом обвини днес Илон Мъск, че е извършил позорно
Коментари Харесай

Белият дом обвини Илон Мъск в позорно насърчаване на антисемитизма

Белият дом упрекна през днешния ден Илон Мъск, че е направил " позорно поощряване на антисемитски и расистки настроения " в една от изявленията си в обществената мрежа " X " (доскоро Twitter), съобщи Франс прес.

Милиардерът е дал отговор в сряда на притежателя на акаунт, който е написал, че еврейският народ предизвиква " омразата против белите ", със следното известие: " Вие казахте самата истина ".

Според Белия дом обявата в действителност отразява теорията на конспирацията, известна измежду белите националисти, съгласно която евреите имат конфиденциален проект за поощряване на тайната имиграция в западните страни, с цел да подкопаят господството на бялото болшинство. Тази доктрина на конспирацията беше възприета по-специално от причинителя на нападението против синагогата в Питсбърг през 2018 година, при което починаха 11 души. 

" Неприемливо е да се повтаря лъжата на причинителя на най-смъртоносната антисемитска офанзива в историята на Съединени американски щати ", съобщи в изказване Андрю Бейтс, представител на Белия дом, имайки поради офанзивата в Питсбърг.

След първичния си отговор Илон Мъск продължи да твърди, че Антидефамационната лига - асоциация, която се бори с антисемитизма, " незаслужено нападна болшинството в западните страни, макар обстоятелството, че болшинството от Запада поддържа еврейския народ и Израел ". " Това е по този начин, тъй като те не могат, съгласно личните си правила, да подлагат на критика малцинствените групи, които съставляват главната опасност " за еврейския народ, добави Мъск.

Антидефамационната лига е една от неправителствените организации, които осъдиха забележителното увеличение на дезинформацията и хомофобските и расистките обиди в " X " , откогато разпоредбите за модериране в обществената мрежа се трансформираха с идването на Илон Мъск.

Собственикът на Tesla и SpaceX вече насочи нападки против Антидефамационната лига при започване на септември, като съобщи, че организацията е " виновна за по-голямата част от загубата на доходи " от обществената мрежа " X ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР